Tærter med æbler, rosmarin & hvid chokolade

Ingredienser

Tærtedejen

5 dl hvedemel

1/2 tsk. salt

225 g. koldt usaltet smør

75 ml iskoldt vand

Fyld

3 røde æblermed skal (ca. 350-400 gram), skåret i små tern

Saft og skal fra 1 lime

0,5 dl rørsukker eller almindelig sukker

1 spsk. Finthakket frisk rosmarin

1 spsk. majsstivelse 

30-40 g. hvid chokolade, finthakket

Pensling

1 æg

Rørsukker eller almindelig sukker

At drastiske ændringer i livet åbner op for nye muligheder, er Maria fra bloggen www.madebymary.se et godt eksempel på. I 2011 gik hun ned med et slagtilfælde, og var nødt til at opgive sin livsstil, og gå nye veje. Derfor stiftede hun sin blog, som overvejende fokuserer på vegetarisk mad og sødt bagværk. Nu lever hun fuldtid af at udvikle opskrifter og style og fotografere mad. Tjek denne fine blog ud, der er nok at blive inspireret af, og opskrifterne er enkle og fint beskrevne. Et ekstra plus er billedsiden, som er en ren nydelse at se på.

Giver ca. 20 små tærter.

Sådan gør du

Tærtedej – anbring melet direkte på bordpladen og bland med salt. Tag smørret ud af køleskabet, og tilsæt ca. en fjerdedel af melet. Arbejd smøret ind i melet ved hjælp af en dej-skraber, (det skal være den hårde slags, man også bruger til at dele brøddej op med, som denneellers brug en stor kniv med en bred klinge. Alternativt kan man smuldre dejen i med fingerspidserne. Tilsæt det resterende smør en fjerdedel ad gangen, og arbejd det ind i melet som beskrevet. Dejen vil være smuldret, lidt som rasp. Tilsæt det iskolde vand og arbejd hurtigt dejen sammen med hænderne. Del dejen op i to lige store dele, pak ind i film, og lad hvile i køleskab i mindst to timer.

Fyldet – bland alle ingredienserne undtagen majsstivelse i en gryde. Varm blandingen op ved medium varme, og lad den stå og simre indtil at æblerne begynder at blive bløde. Tag 2-3 spsk. Væske fra gryden og blandt det med majsstivelsen i en skål. Tag gryden af plusset og tilsæt majstivelses-blandingen. Rør rundt indtil at blandingen er ensartet og tyk. Lad den herefter stå og køle af.

Tærterne: Tænd ovnen på 200 grader og drys godt med mel på bordet. Læg en af dej-klumperne på bordpladen og drys også med mel på oversiden. Rul forsigtigt dejen ud til den er cirka tre mm tyk. Vær opmærksom på at dejen ikke sætter sig fast i bordpladen, sørg for at der hele tiden er rigeligt med mel under.

Brug en udstikker på ca. 7-8 cm til at skære cirkler ud. Læg halvdelen på en bageplade med bagepapir og pisk æggene sammen i en lille skål og pensl 1 cm. rundt i kanten af dejcirklerne. Drys med en smule hvid chokolade og læg en skefuld af fyldet på. Skær tre små snit i midten af de resterende cirkler som stadig ligger på bordet og placer dem en ad gangen på dem, som ligger med fyldet på bagepladen. Sæt tærterne på køl og gentag med den anden del af dejen. Tag den første omgang tærter ud, pensl med et sammenpisket æg og drys med lidt perlesukker. Bag midt i ovnen til de er gyldenbrune og let hævede. Gentag med nummer to bageplade.

Server som de er, eller med en smule flødeskum eller en kugle vaniljeis.

God fornøjelse! 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være