160 g smør
160 g kokossukker
160 g god chokolade, 64-70 % kakaoindhold
3 æg
1 spring- eller kageform på 18 cm – beklædt med bagepapir
Matcha-creme
200 g smør
3 spsk. matcha (te i pulverform)
1,5 dl flormelis
Evt. duftgeranieblomster til pynt
Overskriften her kunne også have været ’verdens bedste chokoladekage’. Både på min restaurant, Stedsans, og privat har jeg lavet denne kage så mange gange, at jeg på ingen måde er i stand til at tælle dem. Kagen kan alt det, jeg holder af: Den kræver et minimum af ingredienser, er nemt og hurtigt lavet, og råvarerne er gode og relativt sunde.
I denne version har kagen fået en gang matcha-smørcreme på toppen, men det er intet problem at springe dette trin over og i stedet servere kagen blot med friske bær – eller lige som den er.
Opbevaret på køl kan kagen holde sig i ugevis. Den bliver bedre og bedre og mere og mere fast og konfektagtig, jo længere tid der går.
Til 8-10 personer.
Sådan gør du
Kage: Bring en gryde med vand i kog, og skru så ned, så den bare lige skælver på overfladen. Skær smørret i tern, og kom dem op i en skål, som passer ned i gryden med vand. Hæld sukkeret i skålen. Hak chokoladen groft, og kom også den i skålen. Sæt madfilm fast hele vejen rundt om skålen. Lad nu det hele smelte sammen over vandbad – det tager ca. 20 minutter.
Sæt ovnen på 150 grader varmluft. Find piskeris og dejskraber frem.
Tag skålen med smeltet smør, sukker og chokolade op af vandbadet (forsigtigt, så du ikke brænder dig) og pisk det hele godt sammen med et piskeris. Pas på, massen ikke bliver kold, da den så kan skille. Pisk også æggene i, og pisk kraftigt, til massen har samlet sig. Hæld dejen op i springformen – her bruger du dejskraberen – og bag i 35-40 min. Tjek med en skarp/spids kniv, om den er færdig, ved at stikke ned i midten af kagen. Hænger der ikke noget dej ved kniven, er den klar.
Lad kagen køle lidt af, og pres så let på den med et viskestykke, så den bliver endnu mere kompakt. Lad kagen køle helt af, gerne i køleskabet. Den afkølede kage har nærmest konsistens som konfekt.
Creme: Kom alle ingredienser op i en skål, og pisk til en tyk creme med en håndmixer eller på røremaskine. Smør cremen ud på toppen af den afkølede chokoladekage, og servér. Kagen kan holde sig på køl i flere uger.