Hjemmelavede bountybar

Ingredienser

Til kokosmassen

Kokosfløden fra 1 dåse

fuldfed kokosmælk

50 g kokossmør eller

kokosolie

50 g fibersirup clear

10 dråber flydende stevia,

gerne med vaniljesmag

½ tsk. vaniljepulver

¼ tsk. salt

200 g kokosmel

Til chokoladeovertræk

200 g chokolade

Næst efter Snickers har Bounty altid været min favorit, når det gælder chokoladebarer. Hjemmelavede bountybarer er et meget overskueligt og temmelig hyggeligt projekt med en samlet aktiv arbejdstid, der nok ikke overstiger en halv time. Ja, faktisk er det så nemt, at jeg har præsteret at lave en portion, mens jeg lavede aftensmad og læste lektier. Men shh, det holder vi lige mellem os …

Til 8-16 barer.

Sådan gør du

Start med at sætte dåsen med kokosmælk i køleskabet dagen før, du skal lave barerne. Dette gør, at kokosfløden vil skille sig fra kokosvandet i dåsen. Bland den tykke kokosfløde, som har samlet sig i en klump, når du åbner dåsen med kokosmælk, med kokossmør eller -olie, sirup, stevia, vanilje og salt. Bring i kog, og tag så af varmen, og rør kokosmel i. Hæld massen i en brødform, som du har beklædt med bagepapir, og pres den godt sammen. Sæt i fryseren i ca. 1 time, så massen kan blive fast. Tag herefter ud, og skær i 8-16 barer. Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen eller over vandbad i en dyb tallerken, så chokoladen har stor overflade.

Form evt. barerne med dine hænder, så de har mere runde kanter, og overtræk barerne med den smeltede chokolade. Jeg synes, det er nemmest at dyppe dem i chokoladen med to gafler, så de bliver helt dækkede, og herefter sætte dem på en rist med bagepapir under, så overskydende chokolade kan dryppe af. Lad chokoladen stivne helt, og opbevar herefter på køl eller i fryseren.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og