Super-lækre raw lakridskugler

Ingredienser

300 g dadler uden sten

2 spsk. blød koksolie

2 spsk. lucumapulver, kan udelades

3 spsk. rent lakridspulver

Lidt rent vaniljepulver

2 spsk. finvalsede havregryn

 

Ekstra lakridspulver til at rulle kuglerne i

Ja, du læste rigtigt, og ja, de ligner til forveksling de der chokolade-lakridskugler, du kan købe i dyre domme, og ja, de smager godt! Rigtig godt! Hvis du er til lakrids, så er du stensikkert også til disse lækre kugler, som smager sødt, karamel-agtigt og rigtig meget af klassisk lakrids. Ikke salt, ikke sød, men bare af lakrids. De er lavet af primært medjool-dadler som fås i Irma blandt andet, men du kan også bruge andre dadler, bare de ikke er for hårde og tørre, så bliver det op ad bakke. Det er ikke en billig sød sag, det er jeg nødt til at sige, men hvornår har raw-food nogensinde været det, helt ærligt. Der er Lucuma-pulver i, som er et naturligt sødemiddel, som tilmed er udnævnt til at være en superfood, det koster knaster, men det rækker også til adskillige portioner. Det giver en sød og intens smag, lidt henad karamel, og passer så godt her. Det bliver nærmest som en sundere variant af en lakrids-karamel. Det vil jeg vove at påstå. Jeg bruger en ren lakridspulver, de fås i alle mulige mærker, bare sørg for at den ikke er sødet eller tilsat andet; blot tørret, pulveriseret lakridsrod. Disse kugler kan sagtens holde sig i køleskabet i flere uger, og smager godt kolde. Måske lakridspulveret bliver lidt vådt efterhånden, det kan jeg ikke udelukke, ærligt talt får de aldrig lov til at stå så længe herhjemme.

Sådan gør du

Hak alle ingredienserne sammen til en ensartet masse, det er nemmest i en køkkenmaskine. Har du ikke en sådan, så brug hænderne, men så skal du være sikker på, at dine dadler er rigtig bløde, eller er det svært at få noget til at blive en masse. Lakridsmassen bliver ret fedtet, men det kan du ikke undgå. Rul kuglerne og vend dem i lakridspulveret. Opbevar dem på køl.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være