[single_post_category_name]

Must eat: Mandeltærte med orange

Jeg har virkelig et eller andet med mandler. Jeg elsker dem i alle former og varianter. Rå, ristede, med og uden salt, i mandelmælk, marcipan, og så selvfølgelig i kage. Mandler er ret perfekte til at give både smag og tekstur i kager, og kan i en vis grad også erstatte mel. Her giver de den dejligste fine mandelsmag, og er med til at give fyldet en lækker saftig og nærmest marcipan-agtig konsistens. For mig er det en kage lige efter min smag. Enkel, elegant og med masser af smag. Den kan yderligere dresses op med lidt smeltet mørk chokolade, hvis man vil give den ekstra gas, men er også dejlig bare med et drys flormelis. Jeg kan egentlig bedst lide den helt enkle variant. Det gælder også tilbehøret. Hvis du er ude i en dessert, så bliver den ej heller ringere af en kugle vaniljeis eller lidt letpisket flødeskum, men den kan også fint stå alene. Det er et spørgsmål om temperament. En god lille stærk espresso til er dog aldrig i vejen….

10 stykker kage, her skal bruges en 26-28 cm tærteform.

Sådan gør du

Bland mel, mandelmel og smør og smuldr massen til det ligner grov rasp. Tilsæt flormelis og æg og ælt hurtigt dejen sammen til den er ensartet. Pak mørdejen ind i film og lad den ligge køligt i ca 30 minutter. Smør en tærteform med løs bund med fedtstof. Tænd ovnen på 180˚ og rul mørdejen ud til en tykkelse på 3-4 mm på et melstrøet bord og læg den forsigtigt over i tærteformen. Tryk siderne let ind og kør en kagerulle over siderne så den overskydende dej fjernes. Prik mørdejen i bund og sider og bag den i 20 minutter til den er let gylden. Tag tærtebunden ud og skru ovntemperaturen ned til 170, og lad mørdejsbunden køle ned mens mandelfyldet laves. Blend mandler med sukker, marcipan, smeltet smør, appelsinskal og salt til mandlerne er meget finthakkede og massen er som nærmest grov marcipan. Tilsæt æggene et ad gangen, og blend indtil massen er ensartet. Hæld fyldet i tærtebunden og bag tærten i ca. 30 minutter til fyldet er fast, men ikke hårdt. Dryp den varme tærte med orangeblomstvand, når den er kommet ud af ovnen. Server lun eller kold.

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide