Mega-cookie med tahine & brunet smør

Ingredienser

175 g smør

150 g brun farin eller muscovadosukker

2 spsk. sirup

2 spsk. tahine, svarer til ca 50 g

1 køleskabskoldt æg M/L

180 g mel

1/4 tsk. rent vaniljepulver

1/2 tsk. bagepulver

1/4 tsk. salt

150 g grofthakket chokolade, læg et par skefulde til side

100 g hasselnødder, læg et par skefulde til side

Som I nok har opdaget, har jeg et særligt blødt spot for tahine. Det deler vandene, enten er man til den der let bitre, let brændte nøddeagtige smag, eller også hader man det. Jeg hører uden tvivl til dem, der elsker det. Lige præcis her fungerer det så fantastisk sammen med det brunede smør, begge dele understøtter hinanden, og giver denne herlige mega-cookie en dyb, intens nøddesmag, som bare smager forrygende. Eftersom jeg har min fine røde le creuset pande, som størrelsesmæssigt passer perfekt i denne sammenhæng, og var inspireret af ideen om at lave en stor cookie i stedet for flere små, så var denne opskrift meant to be! Jeg er yderst glad og tilfreds med resultatet! Den smager sindssygt godt når den er lun, næsten direkte fra ovnen, men er nærmest umulig at holde styr på. Den krummer og har nemt ved at falde fra hinanden. Det er bestemt nemmere, når den har stået nogle timer og samlet sig. Til info kan jeg sige, at den sagtens kan varmes let op dagen derpå, så er den også nemmere at have med at gøre. Jeg gav den fuld skrue med hakket chokolade, og havde jeg haft stykker af flødekaramel, Dumle eller lignende, så var gået all-in med dem også. Jeg ved, too much of a good thing, osv, men jeg tror det vil være virkelig godt! Det jeg i virkeligheden siger, er at du helt har min velsignelse til at adde yderligere op, hvis du synes karamel lyder som en god ide i dette lækre set-up! Håber du får prøvet dem af i weekenden!

Sådan gør du

Smelt smørret i en kasserolle, lad det bruse op. Det vil begynde at skumme, skru ned på middelvarme, derefter skal du holde øje med, hvornår smørret begynder at skumme lysebrunt, skru så ned på lav varme, og lad smørret stå et minuts tid. Det må ikke blive sort, så bliver smagen brændt og bitter, fremfor at få det nøddeagtige præg. Derfor hold øje med det. Lad smørret køle af, det må gerne stå køligt en halv times tid, hvis du har tid til det. Pisk derefter smørret med sukker, sirup og tahine til en cremet masse. Tilføj ægget og pisk dejen ensartet. Bland mel, vaniljepulver, bagepulver, salt, chokolade og nødder og rør hurtigt dejen sammen. Lad dejen hvile en halv time i køleskabet. Tænd ovnen på 180 grader og læg et stykke bagepapir i bunden af en lille pande, omkring 22 cm i diameter, men er den lidt større, så er det også helt fint. Så husk blot på, at kagen skal have lidt mindre tid i ovnen. Fordel dejen i panden og top med lidt hakket chokolade og hak de tilsidesatte nødder groft og fordel dem over ligeså. Drys med en smule havsalt, evt. Maldon på kagen. Bag cookie-kagen på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter, eller til den er hævet let op, synes sprød i overfladen og har gyldne kanter. Lad den køle let af, før den skæres i mindre stykker og nydes.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive