Rabarbersuppe med hindbær & frisk mynte

Ingredienser

Rabarbersuppe

400 g rabarber

300 g sukker

8 dl vand

1 vaniljestang, flækket på langs

skal og saft fra 1 økologisk citron


Tilbehør

finthakket mynte

friske hindbær eller vaniljeprikket vaniljeis

Det er lige før, at jeg ikke kan komme i tanke om en mere forårsagtig dessert end kold rabarbersuppe. Det smager vidunderligt, friskt, læskende, og så er farven jo ikke til at stå for. Så sart og fin, lavet af de fineste lyse pink tidlige forårsrabarber. Senere bliver rabarberne rødere og også mere grønne, og varierer også fra sort til sort, men de første her er så fine, så fine i al deres lyserøde vidunderlighed. Jeg serverer suppen så enkelt som muligt, måske et scoop vaniljeis, (jeg køber en god økologisk en af slagsen og springer over hvor gærdet er lavest) eller friske bær og et drys frisk mynte, ligesom her. Thats it! Det er så enkelt og så godt. Det gode ved denne suppe er også, at den kan laves en dag eller flere i forvejen, så den er perfekt til festlige anledninger, hvor du gerne vil have så meget forberedt som muligt i god tid.

Sådan gør du

Skær rabarberne ud i tynde skiver og bland dem med 50 g af sukkeret og lad det trække i en halv times tid. Kog en lage af resten af sukkeret, citronsaft, citronskal, vand og den flækkede vanillestang, lad lagen simre til sukkeret er helt opløst. Tag så gryden af varmen og hæld den helt varme sukkerlage over rabarberskiverne. Sæt suppen i køleskabet, smag evt til med lidt citronsaft og mere sukker, når suppen er blevet kold. Sigt rabarberskiverne fra før suppen serveres. Hæld den kolde suppe i tallerkenerne, du kan evt smide et par isterninger i, hvis du vil have den til at holde sig kold lidt længere. Læg et par hindbær i hver tallerken, drys med finthakket mynte og server straks.

 

Pssst… De fine skåle med det matte ydre og det blanke indre er fra keramiker Line Rønnest.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er