Til kagen
100 g blødt smør
125 g sukrin gold
3 æg
150 g mandelmel
25 g proteinpulver
1 spsk. fiberHUSK
2 tsk. bagepulver
½ tsk. vaniljepulver
¼ tsk. salt
1 dl piskefløde
200 g saltede peanuts
Til karamellen
75 g smør
75 g fibersirup gold eller
yaconsirup
75 g sukrin gold
½ tsk. vaniljepulver
1½ dl piskefløde
½ tsk. xanthangummi
2 spsk. vand
¼ tsk. salt
Til chokoladeganachen
200 g chokolade
1 spsk. smør eller kokosolie
Denne snickerskage består af en lys kage nederst med en topping af salte peanuts, lækker karamel og et gavmildt lag chokolade øverst. Det er en heftig fætter og en favorit for alle, der har smagt den, men jeg vil anbefale dig ikke at lave den, når du er alene hjemme, medmindre du har umådeligt godt mådehold!
Til 10-12 personer.
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 160 °C varmluft. Pisk smør og sukrin gold sammen, til det er lyst og luftigt. Tilsæt herefter æggene et ad gangen, og bland godt. Tilsæt nu de resterende ingredienser til kagen på nær peanuts, og pisk, til du har en jævn dej. Fordel dejen i en springform på 24 cm, hvor bunden er beklædt med bagepapir, og siderne penslet med olie eller smurt med smør. Fordel peanuts oven på kagen. Bag i ca. 30 minutter, eller til kagen er gylden og gennembagt, og afkøl. Lav imens karamellen. Bland smør, sirup og vaniljepulver i en kasserolle, og bring i kog. Lad simre i ca. 5 minutter ved omrøring. Tag af varmen, og tilsæt piskefløde. Pisk, når det bobler op.
Drys xanthangummi i, og pisk godt for at få det opløst. Sæt tilbage på varmen, og lad simre i yderligere 1 minut. Fjern fra varmen, og pisk vandet i sammen med salt. Prik huller over hele overfladen på den afkølede kage med en gaffel eller et spyd, og fordel karamellen henover, så den flyder ned i hullerne. Smelt til sidst chokoladen sammen med smør eller kokosolie, og fordel det i et jævnt lag øverst. Lad chokoladen stivne, og server.