Syndig snickerskage

Ingredienser

Til kagen

100 g blødt smør

125 g sukrin gold

3 æg

150 g mandelmel

25 g proteinpulver

1 spsk. fiberHUSK

2 tsk. bagepulver

½ tsk. vaniljepulver

¼ tsk. salt

1 dl piskefløde

200 g saltede peanuts

 

Til karamellen

75 g smør

75 g fibersirup gold eller

yaconsirup

75 g sukrin gold

½ tsk. vaniljepulver

1½ dl piskefløde

½ tsk. xanthangummi

2 spsk. vand

¼ tsk. salt

Til chokoladeganachen

200 g chokolade

1 spsk. smør eller kokosolie

Denne snickerskage består af en lys kage nederst med en topping af salte peanuts, lækker karamel og et gavmildt lag chokolade øverst. Det er en heftig fætter og en favorit for alle, der har smagt den, men jeg vil anbefale dig ikke at lave den, når du er alene hjemme, medmindre du har umådeligt godt mådehold!

Til 10-12 personer.

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 160 °C varmluft. Pisk smør og sukrin gold sammen, til det er lyst og luftigt. Tilsæt herefter æggene et ad gangen, og bland godt. Tilsæt nu de resterende ingredienser til kagen på nær peanuts, og pisk, til du har en jævn dej. Fordel dejen i en springform på 24 cm, hvor bunden er beklædt med bagepapir, og siderne penslet med olie eller smurt med smør. Fordel peanuts oven på kagen. Bag i ca. 30 minutter, eller til kagen er gylden og gennembagt, og afkøl. Lav imens karamellen. Bland smør, sirup og vaniljepulver i en kasserolle, og bring i kog. Lad simre i ca. 5 minutter ved omrøring. Tag af varmen, og tilsæt piskefløde. Pisk, når det bobler op.

Drys xanthangummi i, og pisk godt for at få det opløst. Sæt tilbage på varmen, og lad simre i yderligere 1 minut. Fjern fra varmen, og pisk vandet i sammen med salt. Prik huller over hele overfladen på den afkølede kage med en gaffel eller et spyd, og fordel karamellen henover, så den flyder ned i hullerne. Smelt til sidst chokoladen sammen med smør eller kokosolie, og fordel det i et jævnt lag øverst. Lad chokoladen stivne, og server.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være