Cremet yoghurt-honningis med blåbær

Ingredienser

200 g frosne økologiske blåbær 

2 spsk. rørsukker 

saften fra 1 citron

 6 dl græsk fuldfed yoghurt 

evt. 3 spsk. kokosfløde, det er det tykke lag, som samler sig i toppen af kokosmælken 

1 1/2 dl akaciehonning

 1 drys ægte vaniljepulver

Denne is er let, frisk, syrlig og sød på en og samme tid. Den er langt fra så tung som en gængs flødeis, men pga. den fuldfede yoghurt, så er den faktisk både cremet og lækker i konsistensen. Jeg har sødet den med honning, hvilket giver en let og ikke så dominerende sødme, foruden honningens lidt dybe, krydrede tone, som giver et ekstra lag til smagen. Blåbærrene er bagt bløde i ovnen med et drys sukker, det trækker lidt væde fra dem og gør dem bløde og medgørlige i konsistensen og giver desuden en ekstra sødme. Du kan i princippet erstatte dem med andre bær, jeg tænker at både brombær, jordbær og hindbær vil være rigtig godt. Jeg anvender frosne blåbær, fordi det – ærgerligt nok, er de eneste der er til at få som rigtige blåbær, dybt lilla-blå både indeni og udenpå, i modsætning til de friske vi køber, som er en nyere frem-ædlet sort, der ikke har den blå kerne, men kun er blå udenpå. Det er en skam, for de blåbær vi finder på bunde af de svenske skove både smager bedre og er mere proppet med antioxidanter end de andre. Desværre ser vi mange steder, at de gamle sorter bliver prioriteret fra pga. mindre udbytte, og erstattet af de nyere sorter, som er nemmere at dyrke og giver større afkast. Ofte går det bare ud over både smag og næringsindhold. Desværre. Men det er en anden og længere snak. Bare husk at støtte jeres små lokale landmænd og gå efter sæsonvarer, så hjælper vi i hvert lidt af vejen:) 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader og bred bærrene ud på en bradepande med bagepapir i bunden. Drys med sukker og pres saften fra citronen ud på bærrene og bag dem på midterste rille i ovnen i 12-15 minutter til bærrene er bløde. Tag dem ud og vend dem rundt i saften, lad dem køle helt af. Vend yoghurten med honning og vaniljen, og vend derefter den helt afkølede blåbærblanding. Fyld blandingen på en beholder med låg eller fordel den i små ispinde-forme. Frys isen i mindst 8 timer. Tag den ud en times tid inden den skal bruges, og lad den stå og sætte sig ved stuetemperatur. Scoop den ud og server som den er eller i en isvaffel. Det er læskende god lækkerhed.is-3.JP

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være