Derfor skal du spise chips!

Det er svært ikke at elske chips: De er salte, velsmagende, trøstende, billige – ja den perfekte makker til stort set alt.

Men lige så svært, som det er ikke at elske dem, er det også svært at retfærdiggøre at spise dem, når du indser, at en gennemsnitlig portion kan indeholde ca. 600 kalorier og 30 g. fedt.
Men fortvivl ikke! Alle de mange ulemper, der er ved chips, kan faktisk også have nogle sundhedsmæssige fordele.

Kalium…
En kartoffel er fyldt med kalium, som er afgørende for at holde kroppens væskebalance i skak. Udover det forhindrer kalium også for højt blodtryk, oppustethed og fremmer en sund nervefunktion. Pssst… Chips, der er bagt i ovnen, vil give dig omkring 33% af dit daglige anbefalede indtag.

C-vitamin…
Dampede nye kartofler indeholder ca. 20% ​​af din daglige C-vitamin kvote, hvilket er afgørende for at styrke dit immunforsvar og hjælper samtidig på din krops evne til at absorbere jern. Ok… Chips kan ikke helt tilbyde det samme niveau, men ​​det kan få dig lidt på vej…

Chips kan sænke kolesterol…
Chips kan hjælpe til at sænke dit kolesterol, hvis de er kogt i ekstra jomfruolivenolie, da olien er rig på enkelt umættet fedt, som forhindrer optagelsen af  det “dårlige” kolesterol. Forskning har endvidere hævdet, at olivenolie kan hjælpe med at bekæmpe tarmkræft, hjælpe dig leve længere og ikke mindst sænke dit blodsukker.

Natrium…
Vi ved alle, at for meget salt er dårligt for os, men faktisk er en smule salt afgørende for vores kost! Et meget let drys på dine fritter – forudsat at du holder dig til de anbefalede 6 g. om dagen for voksne – kan spille en vigtig rolle for at dine nerver fungerer korrekt, din fordøjelse og afbalanceringen af kroppens væsketilstand.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være