Eclairs med rabarberskum

Ingredienser

200 g frosne eller friske rabarber i stykker på ca. 3 cm

1 1/2 dl sukker

1 vaniljestang

Eclairs

80 g hvedemel

1 tsk sukker

¼ tsk fint salt

60 g smør

1 ¼ dl vand

2 store æg let sammen piskede, ca 140 g

1 æg & en knivspids salt til pensling

Rabarber-skum

4 dl. piskefløde

flormelis til drys

En af mine absolutte yndlingsforårsdesserter er disse fnuglette eclairs fyldt med dejlig rabarberskum. De er på en gang meget retro, elegante og smukke, og jeg fyldes af glæde, når jeg stikker min gaffel i en af disse vidundere. Det er ikke svært at lave eclairs, men der er få ting man skal være opmærksom på. Dejen må endelig ikke blive for tynd, for så hæver de simpelthen ikke op og bliver fluffy og luftige. Det er vigtigt at dejen “ristes” i gryden efter at opbagningen er lavet og inden æggene kommer i. Vær opmærksom på, at mængden af æg er vejledende, måske skal du bruge lidt mindre, måske lidt mere. Men vi arbejder med små justeringer. Se billedet af dejen, den skal dryppe meget langsomt fra et piskeris eller en grydeske og hænge i en is-tap-form, så er den hverken for tyk eller tynd. Det kan kræve lidt øvelse, men det kan også fint lykkes første gang. Øvelse gør mester;)

Sådan gør du

Start med at anbriunge rabarberne i en gryde og tilsæt sukkeret. Kog op, og lad simre under låg, til rabarberne er helt møre. Lad kompotten køle helt af. Tænd ovnen på 200˚ og læg et stykke bagepapir på en bageplade. Start med at lave eclair’erne ved at varme vand og smør op i en gryde til smørret er smeltet. Tag gryden af varmen og tilsæt mel, sukker og salt. Sæt gryden tilbage på svag varme og brug en grydeske til at røre massen rundt et minuts tid. Når dejen slipper siderne tages den af varmen og der piskes med en elpisker et par minutter til dejen har nået en lun temperatur. Tilsæt de sammenpiske æg lidt ad gangen under langsom piskning indtil dejen er blank og ensartet. Fyld dejen i en sprøjtepose, alternativt en frysepose, og klip et hjørne af på ca 3 cm bredde. Du kan også bruge en sprøjtetylle, rund eller roseformet. Sprøjt ca. 8-10 eclairs ud, enten aflange eller som vist på billedet, runde. De skal være omtrent 5 cm i diameter. Pensl forsigtigt med æggeblandingen. Sæt vandbakkelserne i ovnen, skru straks ned på 175 og bag dem til er gyldenbrune. Undgå at åbne ovnlågen det første kvarter. Sluk ovnen og sæt en grydeske i klem og lad vandbakkelserne stå og køle af sammen med ovnen. Imens kan du lave rabarberskummet ved at piske fløden til skum og derefter vende den helt afkølede rabarberkompot med fløden. Klip eclair’erne så siden er åben, men ikke skåret helt igennem. Fyld skummet på en sprøjtepose eller en frysepose med hul i hjørnet og sprøjt skummet ind i hver eclair. drys med flormelis og server. Selve eclairerne kan sagtens laves i forvejen, og så sprøjtes med skummet lige inden servering. De bliver bløde hvis de står for længe.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og