[single_post_category_name]

Islagkage med lakrids, jordbær og rabarber

Noget af det bedste at spise om sommeren er islagkage. Sådan har jeg det i hvert fald. Det er så nemt at lave, og det smager vidunderligt. Her har jeg lavet en med to nemme parfaiter, hhv. lakrids og jordbær-rabarber, to smage som supplerer hinanden på fineste vis. Rent lakridspulver fås efterhånden i de fleste supermarkeder, men husk at gå efter noget som er usødet. Du kan evt. også bruge lakridssirup. Bunden er en nøddemarengs, uh, det er godt!

LÆS OGSÅ: Sommerlige marcipankager

Ca. 8-10 stykker

Sådan gør du

Tænd ovnen på 150 grader. Start med at lave marengsbunden ved at piske hviderne til de danner bløde toppe, tilsæt sukkeret en skefuld ad gangen og pisk til massen begynder at blive blank og sukkerkornene er pisket ud. Tilsæt flormelis og vend marengsmassen sammen med en dejskraber til den virker sej og flormelissen er optaget i massen.

Vend det smeltede smør og hasselnødderne i. Smør en springform på 24 cm med smør og drys den med mel.

Hæld marengsmassen i formen og bag den i ca. 35 minutter, til den er sprød i overflade og sider, men stadig lidt blød indeni.

Lad den køle helt ned. Pisk æggeblommerne med sukker og lakridspulver til en blød og luftig æggesnaps, pisk fløden til skum og vend den i.

Hæld lakridsmassen over hasselnøddebunden og sæt den i fryseren i 3 timer. Imens skylles og skæres jordbær og rabarber i mindre stykker, og anbringes i en gryde med sukkeret og vaniljen. Bring til en simren under låg og lad dem koge møre, det tager ca. 20 minutter. Blend til en ensartet masse med en stavblender, eller mos med en gaffel.

Når kompotten er kølet helt af piskes fløden til blødt skum og vendes med jordbær-rabarber-kompotten. Hæld ovenpå lakridsparfaiten og dunk formen ned i bordet et par gange, så du får banket luften ud af parfaiten. Sæt på køl i mindst 6 timer, eller til islagkagen er helt frossen.

Server den med friske jordbær på toppen.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide