2 æg L
175 g brun farin
200 g hvedemel
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. stødt ingefær
1 tsk natron
½ tsk salt
1 tsk. revet appelsinskal
1 1/2 dl neutral olie, gerne vindruekerneolie
175 g fintrevet squash
Skyr-creme
1 dl skyr
1 1/2 dl piskefløde
1-2 spsk. flormelis
Henover sommeren er der mange af os som begynder at få squash i haven, hvis man da er så heldig at have en sådan. Haven, altså. En af mine favorit squash-opskrifter er disse lækre saftige muffins, som jeg topper med en syrlig skyr-creme, som består af pisket fløde vendt med en generøs skefuld skyr. Det giver lige præcis den syrlighed, som er så god til disse krydrede små kager. Vi kender komboen fra gulerodskage og cream cheese frosting, og her er den altså i en lidt mere fedtfattig udgave. Den smager nærmest som koldskåls-flødeskum 😉
Giver ca. 10-12 muffins alt efter størrelse.
Sådan gør du
Pisk æg og sukker tykt og skummende, det tager omtrent 4-5 minutter, at få pisket nok luft ind i æggesnapsen. Sigt hvedemel, natron, kanel og salt i æggesnapsen. Tilsæt de resterende ingredienser, og vend dejen sammen. Fyld muffinsformene to tredjedele op og bag dem i 18-20 minutter ved 180 grader. Pisk fløden til skum og vend med skyr og flormelis. Server til de afkølede squashmuffins.