Squash muffins med skyr creme

Ingredienser

2 æg L

175 g brun farin

200 g hvedemel

1 spsk. stødt kanel

1 tsk. stødt kardemomme

1/2 tsk. stødt ingefær

1 tsk natron

½ tsk salt

1 tsk. revet appelsinskal

1 1/2 dl neutral olie, gerne vindruekerneolie

175 g fintrevet squash

Skyr-creme

1 dl skyr

1 1/2 dl piskefløde

1-2 spsk. flormelis

Henover sommeren er der mange af os som begynder at få squash i haven, hvis man da er så heldig at have en sådan. Haven, altså. En af mine favorit squash-opskrifter er disse lækre saftige muffins, som jeg topper med en syrlig skyr-creme, som består af pisket fløde vendt med en generøs skefuld skyr. Det giver lige præcis den syrlighed, som er så god til disse krydrede små kager. Vi kender komboen fra gulerodskage og cream cheese frosting, og her er den altså i en lidt mere fedtfattig udgave. Den smager nærmest som koldskåls-flødeskum 😉

Giver ca. 10-12 muffins alt efter størrelse.

Sådan gør du

Pisk æg og sukker tykt og skummende, det tager omtrent 4-5 minutter, at få pisket nok luft ind i æggesnapsen. Sigt hvedemel, natron, kanel og salt i æggesnapsen. Tilsæt de resterende ingredienser, og vend dejen sammen. Fyld muffinsformene to tredjedele op og bag dem i 18-20 minutter ved 180 grader. Pisk fløden til skum og vend med skyr og flormelis. Server til de afkølede squashmuffins.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Lun kartoffelsalat med asparges

Ingredienser3 spsk. eddike, gerne æbleeddike 3 spsk. sukker ¾ dl fløde 3 friske mellemstore rødløg 1 bundt danske radiser, skåret over på langs 2 spsk.