100 g hvedemel
100 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
75 g plantemargarine
2 spsk. vand
100 g mørk chokolade, hakket
Disse småkager er tynde og sprøde, og de smager fantastisk. De er meget nemme at lave og kan varieres på adskillige måder.
Giver 24 stk.
Sådan gør du
Bland mel, sukker, vaniljesukker og bagepulver. Tilsæt derefter plantemargarine, vand og chokolade. Bland det hele godt.
Beklæd to bageplader med bagepapir. Brug en teske til at lægge 12 kugler af dej på hver bageplade. Læg kuglerne så langt som muligt fra hinanden, da de flyder meget ud under bagning. Bag småkagerne ved 200 °C almindelig ovn i 9-10 minutter. Put kun én bageplade i ovnen ad gangen. Hold godt øje med, at småkagerne ikke brænder på.
Lad småkagerne køle af, før de flyttes over i en lufttæt beholder.
TIP: Prøv eksempelvis at erstatte chokoladen med rosiner, tranebær eller hakkede nødder. Prøv også at tilsætte kanel til småkagerne for en mere juleagtig version. Opskriften giver en relativt stor portion småkager, men de kansagtens fryses ned til en senere anledning.