Sommer & sol på tallerkenen: Fuglereder med fersken & bær

Ingredienser

4 store æggehvider, ca 120 – 150 g tilsammen

200 g farin

saften fra en halv citron eller tsk hvid eddike

Creme

1 1/2 dl creme fraiche

2 dl piskefløde

2 tsk. flormelis eller sukker

lidt vaniljepulver

 

1 lille bakke danske jordbær, 300 g

2 modne men stadig faste ferskner eller nektariner

Jeg tror efterhånden I ved, at jeg har et ret hedt forhold til marengs! Jeg ELSKER det! Den der kombi af sødt, sprødt, cremet og syrligt, som man får, når man parrer marengsen med flødeskum og frugt eller bær, den bliver bare ikke bedre. Fersknerne er just begyndt at komme, eller dvs., de har jo været i handlen et par uger nu, men det er først nu, at de rigtig gode er begyndt at komme.

LÆS OGSÅ: Marengs med chokolade & sommerbær

Jeg går altid straight efter enten ferskner eller nektariner, som har små gule prikker på overfladen, det er nemlig frugtsukkeret som er begyndt at trænge ud, og det vidner om det lækreste supersøde frugtkød. Mmmm. Jordbærrene skal jo bruges nu, og den næste måned frem, så derfor blev det disse to der kom på marengsen. Jeg har lavet den på farin, derfor er den gylden, og den får en snert karamelliseret smag. Dette kunne meget vel blive dit weekend-dessertprojekt. 

Denne portion giver 10 små fuglereder.

Sådan gør du

Anbring æggehvider, citronsaft og farin i en skål som kan tåle varme og placer den over vandbad. Den skal varme forsigtigt op til æggehvidemassen er ca. 60-65 grader, så føles den varm på fingeren, men slet ikke brændende. Pas på at massen ikke bliver varmere, så begynder æggehviden at koagulere, altså blive stiv. Tænd ovnen på 110 grader. Tag skålen af varmen og pisk den med en elpisker til massen er afkølet og ret stiv. Fyld på en sprøjtepose eller frysepose og sprøjt små marengsreder ud på en bageplade med bagepapir. Bag rederne i ca. 45 minutter til de er sprøde, og lad dem køle af inden i ovnen. Pisk fløden med creme fraiche, flormelis og vanilje til en blød creme. Server marengsrederne med en skefuld creme og top med jordbær og fersken i tynde skiver. Nyd den!
LÆS OGSÅ: Saftig blåbærkage med kokos & hvid chokolade

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være