Flere kys, tak: Luftige marengskys

Ingredienser

175 g æggehvide 

175 g sukker

175 g flormelis 

1 tsk. vaniljesukker eller 1/2 tsk vaniljepulver

1 spsk citronsaft

evt. frugtfarve

Marengskys hører i min erfaring til den type bagværk som voksne gerne affærdiger som “barnligt”, men som de alligevel både spiser 1, 2 og 10 af i en ruf! Det der lette, luftige, sprøde, sukkerstads er nemlig overhovedet ikke kun for børn. Tværtimod. Hvem elsker ikke marengs? Jeg gør i hvert fald! Og det her er en opskrift som ALLE kan finde ud af. Jeg har fået den af min kære fælles kage-afficionado Annemette Voss, der jo, som de fleste af os ved, er ret god til det der med kager og søde sager. Den er nem at huske, og den producerer de fineste små sprøde marengskys, du kan forestille dig. Bare husk, at marengsenes værste fjende er fedt og fugtigt vejr( det er svært at få noget til at tørre når der er fugt i luften, og fedtstof får marengsmassen til at klaske af kemiske årsager, som er besværlige og unødvendige at forklare). Men derudover er det pærenemt! Jeg bruger altid en sprøjtetylle og sprøjtepose, men det skal ikke være udstyret der skiller os ad her. Du kan sagtens bruge en frysepose med et afklippet hjørne til at sprøjte med. De skal nok blive fine alligevel!

Denne opskrift giver ca. 100 små kys, alt efter hvor store eller små du laver dem.

Sådan gør du

Pisk æggehviderne næsten helt stive ved medium hastighed indtil de danner bløde toppe. Tilsæt sukkeret en god skefuld ad gangen og pisk godt mellem hver skefuld. Når alt sukkeret er tilsat, piskes videre til sukkeret er nogenlunde opløst. Vend nu flormelis i sammen med citronsaft og et par dråber frugtfarve, massen skal vendes med langsomme bevægelser indtil den virker sej, det er ikke meningen at du skal slå luft ud af den. Fyld halvdelen af massen i en sprøjtepose eller en frysepose, og sprøjt små marengskys ud på en bradepande med bagepapir. Tænd ovnen på 90 grader varmluft og sæt marengsene ind på de midterste riller. Hvis du bruger varmluft, kan du godt have flere bradepander i ovnen samtidig, byt evt rundt på dem halvvejs under bagningen. Bag marengskyssene i ca. 45 minutter, sluk for ovnen og lad dem stå og køle af inde i ovnen. Nu skulle de gerne være supersprøde og fint “tørrede”. Server dem som de er, eller måske med nogle af sommerens friske bær og en klat kold flødeskum. Mums!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og