Koldskålsis med brombær
100 g brombær
200 ml kærnemælk
200 ml piskefløde
100 g sukker
Korn af 1 vaniljestang
Saft af 1⁄2 citron
Pynt
300 g Ivoire fra Valrhona eller anden hvid chokolade
1-2 spsk rålakridspulver
1-2 spsk kandiseret viol
spiselige, lilla blomster
Der er allerede mange som begejstret følger Maja Ambeck Vases smukke blog under eget navn, men derfor skal de af jer som endnu ikke gør, da ikke snydes for hendes smukke billeder og mundvandsdrivende lækre opskrifter. Her har hun kreeret en nem og lækker koldskålsis med brombær, som er pyntet med stedmoderblomster og kandiserede violer. Se mere fra Majas fine og finurlige søde univers her: http://majavase.dk
Sådan gør du
Koldskålsis med brombær:
Kom brombær, kærnemælk, fløde, sukker, vaniljekorn og citronsaft i en blender, og blend det hele godt sammen.
Si brombærkerner fra, og smag til.
Kør massen på ismaskine.
Fyld isen i ispindeforme, og sæt dem i fryseren natten over.
Pynt:
Smelt chokolade i en skål over vandbad, og hæld den op i et højt, smalt glas.
Tag en ispind ud af fryseren, dyp den hurtigt i chokoladen, pynt straks med rålakridspulver, kandiseret viol og lilla blomster og læg den tilbage i fryseren.
Gentag med resten af ispindene.
Læs også: Lakridsmarengs
Læs også: Klassisk fransk æbletærte