125 g kokosolie, alternativt kan bruges smør
50 g peanutbutter eller anden nøddesmør
1 dl agavesirup
100 g hakkede dadler
50 g kokosflager
50 g græskarkerner
50 g chiafrø
65 g havregryn, jeg bruger grovvalsede
3 spsk. speltmel eller almindelig mel
1 knivspids fint salt
lidt rent vaniljepulver
1/2 tsk bagepulver
Disse cookies er en sundere variant af de gængse sukkerfyldte kager vi kender, og fungerer glimrende, hvis man har lyst til at gumle på noget sødt, men gerne vil holde sig fra det allermest sukrede stads. De er lavet primært på kerner og frø, tilsat en god portion havregryn og kokosflager. Jeg synes de er dejlige at have med på madpakken eller som en god energisnack, når man har trænet. Mit ene barn kan lide dem, mit andet ikke, så der må man prøve sig frem som forælder;) Du kan sagtens udskifte de tørrede frugter med andre end dem der er angivet i opskriften, de fungerer mest som en form for sødemiddel. Frø og kerner kan også skiftes efter hvad man bedst kan lide.
Sådan gør du
Smelt kokosolie med peanutbutter og agavesirup, vaniljepulver og salt. Tilsæt dadlerne og lad blandingen køle af til stuetemperatur. Bland de tørre ingredienser og tilsæt til kokosblandingen. Vend den sammen. Sæt dejen i skefulde på bagepladen og bag kagerne ved 175 grader i ca 15-20 minutter på midterste rille. De skal være let sprøde, men må ikke blive brændte, så hold øje med dem. Lad dem køle af før de spises. De kan sagtens holde sig flere dage i en lufttæt beholder, men kan godt miste lidt af deres sprødhed.