Upsidedownkage med havntorn & hvid chokolade

Ingredienser

200 g smør

175 g rørsukker

3 store æg

200 g smeltet hvid chokolade

200 g hvedemel

1 knivspids salt

1 tsk bagepulver

200 g havtornbær

3 spsk. rørsukker

3 spsk. smør

Jeg elsker kombinationen af syrligt overfor hvid chokolade. Det fungerer bare. Havtorn har en sjov og anderledes smag, den er ikke bare syrlig, den har også en snert af orange, som klæder den hvide chokolade så godt. Som en såkaldt smagsnørd, finder jeg havtorn super interessant. Det er syrligt, men ikke kun det. Der er noter af orange, og så har det tydelige smagsreferencer til passionsfrugt, som også har en stor aroma, der fylder hele munden og næsen, når man spiser det. Kort sagt, lige så blæret det lille bærs næringsindholdsliste er, ligeså facetteret er dets smag, som jeg synes helt dets egen. 

Brug et ovnfast fad ca. 22 x 25 cm eller en springform 26 cm.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader.

Smelt den hvide chokolade over vandbad, vær opmærksom på, at skålen ikke må røre det kogende vand. Hvid chokolade har en lav smeltegrænse, så du kan godt tage skålen af varmen, når chokoladen er halvt smeltet, så smelter den videre på bordet, og den smeltede chokolade bliver ikke så varm, når du skal bruge den.

Rør smør og sukker blødt, luftigt og cremet. Tilsæt æggene et ad gangen, og husk at røre grundigt imellem hvert æg. Tilsæt den afkølede chokolade og sigt også de tørre ingredienser i dejen. Rør kortvarigt indtil dejen er akkurat ensartet. Smør en form på ca. 20 x 30 cm med de 3 spsk. smør, der må gerne ligge små klumper af smør i bunden. Drys bærrene over og drys dernæst sukkeret over. Hæld dejen i formen og glat overfladen af. Bag kagen på midterste rille i ovnen i ca. 35 minutter, eller til den gennembagt, og du kan se at bærsaften bobler lidt op ude i kanten af kagen. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle 5 minutter, før du vender den ud på et fad. Server kagen ganske som den er, eller med en skefuld creme fraiche.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være