Æblekage med rugbrødsrasp

Ingredienser

1 kg æbler med både syrlighed og sødme, f.eks. Elstar, Ingrid Marie, Cox Orange eller Discovery

1 vaniljestang

1½ dl vand

2 dl sukker eller efter smag

Ca. 400 g revet daggammelt rugbrød

½ -1 dl rørsukker

3 spsk smør

3-4 dl piskefløde

En vidunderlig dessert og alternativ version af den klassiske gammeldags æblekage lavet med rasp. Den syrlige æblegrød, rugbrødets karamelliserede sødme og den bløde, runde smag af fløde er fortryllende – intet mindre. Du kan enten bruge almindeligt revet rugbrød, men også såkaldt ymerdrys uden sukker, kan ristes med smør og sukker. Det er den ultimative dessert at lave netop nu, hvor æblerne er så dejlige.

Til 6 personer.

Sådan gør du

Vask æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne ud i skiver eller firkanter. Jeg plejer at beholde skrællen på, men fjern den, hvis du synes. Kom æblerne i en gryde med vaniljestangen og vandet og lad dem simre, indtil de er bløde, men stadig har lidt bid. Tilsæt så sukkeret og rør, til det er opløst. Sæt æblegrøden til side og lad den køle af, mens du laver rugbrødsraspen.

LÆS OGSÅ: Double chocolate brownie muffins

Miks rugbrødskrummer, rørsukker og smør på en pande og lad det riste, mens du vender blandingen en gang imellem, til raspen er gylden, sprød og let karamelliseret. Tag den af varmen. På dette stadie kan du sagtens vente til lige før servering med at lægge æblemosen lagvis med raspen. Sådan en dessert skal spises med det samme, da det netop er modsætningen mellem den sprøde rasp og æblemosen og det bløde flødeskum som er den helt store gimmick her. Meeen, når du kommer så langt, så pisker du fløden til flødeskum. Læg æblemos og rasp lag på lag og top med en generøs omgang flødeskum. Drys med resten af rugbrødskrummerne og server på minuttet.

Gem

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide