Blommetrifili med makroner & syrlig creme

Ingredienser

Blommekompot

500 g blommer

6 spsk. rørsukker

1 halv vaniljestang

1 hel kanelstang, kan udelades

saften fra 1 citron

Vaniljecreme

2 1/2 dl piskefløde

2 1/2 dl creme fraiche 38 %

2 spsk. flormelis

evt. lidt vaniljepulver

 

1 pose makroner, ca 200 g 

evt. 1 dl portvin

En af de desserter jeg er særlig glad for at lave, når jeg er ude i lette løsninger, sådan rent dessertwise, er trifli. Det er umådelig taknemmeligt at fremtrylle denne herlige spise, og den kan faktisk laves hele året rundt, fordi du blot skifter frugter og bær ud med hvad end der i sæson. Mine egne favoritter er rabarbertrifli om foråret og blommetrifli om sommeren, begge frugter harmonerer så fint med de marcipansmagende makroner, og smager skønt i salig treenighed med den lækre syrlige vaniljecreme. Perfekt og nemt overskuelig dessert til weekenden! Og så sørg for at nyde nogle af alle de lækre danske blommer, som er i sæson lige nu. De smager helt forrygende, og har langt mere smag end de importerede langvejsfra.

Til 6 portioner.

Sådan gør du

Start med at lave blommekompotten. Skyl blommerne, fjern stenen og skær blommerne i kvarte. Anbring dem i en gryde med vaniljestang, kanelstang og citronsaft, og bring dem til en simren over svag varme. Lad dem simre i 10 minutter, til saften er trukket ud af blommerne, tilsæt sukkeret og lad kompotten småkoge nogle minutter. Den skal være saftig, men ikke for vandet. Det kan variere lidt hvor meget vand der er i blommerne, så lad din kogetid afhænge lidt af det. Lad kompotten køle af. Når den er kold, piskes cremen ved at blande piskefløde, creme fraiche, flormelis og vaniljepulver i en skål, og det piskes med elpisker, til cremen er blød, cremet og danner små toppe.  Anret triflien i små glas, så man kan se igennem. Start med at lægge et par knuste makroner, dernæst et par skefulde trifli og dernæst et par skefulde creme. Gentag og slut af med creme og måske lidt knuste makronbidder. Skal du ikke servere for børn eller afholdsmænd, så kan det være skønt med en lille sjat portvin på hvert lag makroner.

Triflierne kan sagtens laves i forvejen og stå nogle timer i køleskab inden servering.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide