250 g mørk chokolade 100 g chokoladeknapper
100 g lys chokolade eller chokoladeknapper
250 g smør
400 g rørsukker
1 spsk. vaniljeekstrakt/vaniljepulver
5 æg L
200 g hvedemel
1 strøget tsk. havsalt
1 dl usødet kakaopulver
200 g valnødder
Jeg har virkelig et soft spot for brownies, og disse ekstra lækre, klistrede og super velsmagende browniemuffins, er simpelthen forrygende. Jeg bager dem med ekstra chokolade, både lys og mørk, og nogle gange fryser jeg endda en lille kugle nutella og bager den med, så får de en endnu mere udtalt blød og snasket midte. Det er farligt godt!
Sådan gør du
Varm ovnen op til 180˚ og smør 10 muffinsforme med smør. Det må gerne være silikoneforme. Anbring chokolade og smør i en gryde og lad det smelte over meget svag varme under jævnlig omrøring. Pisk æg og sukker sammen et par minutter, og tilsæt chokolade-smørblandingen. Sigt melet, vaniljesukker og kakaopulver over dejen og rør den ensartet. Tilsæt de ekstra chokoladeknapper af både lys og mørk chokolade sammen med valnødderne. Fyld dejen i formene og stik evt. en lille frossen kugle nutella ned i midten. . Bages 20-25 minutter ved 180˚, kagen skal ikke være helt gennembagt. Tjek med en kødnål, og lad dem være lidt ubagte inde i midten, så er de helt perfekt.
Gem
Gem