Klassisk æblekage med kokos & mandler

Ingredienser

2-3 mellemstore æbler (alt efter størrelse)

2 æg L

150 g rørsukker ekstra til formen

1 tsk. vaniljesukker

100 g hvedemel

1/2 tsk. bagepulver

1/8 tsk. fint salt

75 g mandelmel

50 g kokos 3 spsk ekstra til formen

150 g smeltet smør ekstra til topping

2 spsk. piskefløde

25 g mandler

2 spsk. rørsukker

1 tsk. stødt kanel

Den skønneste dejlige saftige skærekage, som er så perfekt at lave lige nu. Ja, jeg ved jeg er ret glad for at lave opskrifter med æbler for tiden, men det er da også så oplagt, med alle de skønne og lækre danske æbler som findes både i handlen, men jo også i diverse haver rundt omkring. Har du bekendte med haver fulde af æbletræer, så er det nu du skal i gang med at smigre. Forleden fik jeg en pose med de dejligste store madæbler af nogle gode venner, hvis have bugner af dem, og indtil videre har jeg både lavet saft, mos, chutney og kager af dem. Det er bare om at komme i gang. Denne dejlige kage er superenkel, men lige peppet op af kokos og mandelmel, som smager dejligt med de syrlige æbler. Den tager ikke meget mere end et kvarters tid at lave, og så er det bare at bage den. Jeg kan allerbedst lide at spise den helt som den er, med en god kop thé. Men serveret lun med lidt kold flødeskum eller vaniljeis, er den en forrygende efterårsdessert.

Der skal bruges en rund form på ca. 26 cm.

Sådan gør du

Smør formen med smør og drys med kokos og 1 tsk sukker. Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende i en skål. Sigt hvedemelet i sammen med bagepulver, salt mandelmel og kokos og tilsæt det smeltede smør. Vend forsigtigt til alt er blandet. Hæld dejen i formen. Drys med sukker, kanel og læg rigeligt med smørklatter på. Top med grofthakkede mandler. Bag kagen i ca. 30-35 minutter, indtil en kødnål eller lignende kommer ren ud. Server kagen solo eller med cremefraiche eller flødeskum.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og