Chokoladekage med syrlige, friske bær

Ingredienser

Kagebunde

4,5 dl muscovadosukker/brun farin

175 g smeltet smør

3 æg

4 1/2 dl hvedemel

2 tsk bagepulver

1 tsk salt

1 1/2 dl kakaopulver

2,5 dl varm kaffe

1,5 dl kærnemælk

2 tsk vanillesukker

Chokoladecreme-glasur

300 g mørk chokolade

225 g smør, stuetemperatur

3 dl flormelis, sigtet

1 tsk vanillesukker

1 knivspids salt

2 bakker friske hindbær

1 bakke jordbær

1 bakke blåbær

Afskårne blomster til pynt, (husk, at hvis ikke det er spiselige blomster, så sæt et lille stykke film om den afskårne stilk)

En overdådig, smuk og helt fantastisk kage. Saftige bunde, som smager mørkt og aromatisk af chokolade og den lette, luftige creme, som går perfekt i spænd med de syrlige, friske bær. 

1 springform på 26 cm.

Giver ca. 14 stykker kage

Sådan gør du

Smør en springform på ca. 24 cm med fedtstof, og tænd ovnen på 180˚. Vend mel, bagepulver, salt og vanillesukker sammen i en skål for sig. Rør sukker og smør luftigt og tilsæt æggene et ad gangen. Vend melblandingen i skiftevis med mælken. Bland vand og kakao-pulver i en gryde og varm det op under omrøring, indtil blandingen er glat, og tilsæt det til dejen lidt ad gangen, mens du rører, indtil den er ensartet. Hæld dejen i formen og bag i ca. 40 minutter, til den er helt gennembagt, og en tand-stik kommer ren ud. 

LÆS OGSÅ: Glutenfri choko-cookies

Smelt chokoladen over vandbad og lad den derefter køle helt ned. Pisk smørret med flormelis, salt og vaniljesukker, indtil blandingen er cremet og lys, og hæld så den smeltede, helt afkølede chokolade ned i en stråle, mens du pisker fortsat, indtil cremen er luftig og let i konsistensen. 

LÆS OGSÅ: Tærte med chokolade

Del kagen i 2 eller 3 lag og læg et tyndt lag chokoladecreme imellem hvert lag. Fordel 1 bakke friske hindbær på den nederste bund. Læg kagen sammen, og bred resten af cremen ud over hele kagen, og pynt med de friske bær og blomster. Kagen kan sagtens holde sig fin ved stuetemperatur over nogle timer før servering.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Søde konfekt pindsvin

De her små pindsvin er næsten for søde at sætte tænderne i, meeeeen vi kommer til det alligevel, for det lille konfektstykke er alt for

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet