Kagebunde
4,5 dl muscovadosukker/brun farin
175 g smeltet smør
3 æg
4 1/2 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 1/2 dl kakaopulver
2,5 dl varm kaffe
1,5 dl kærnemælk
2 tsk vanillesukker
Chokoladecreme-glasur
300 g mørk chokolade
225 g smør, stuetemperatur
3 dl flormelis, sigtet
1 tsk vanillesukker
1 knivspids salt
2 bakker friske hindbær
1 bakke jordbær
1 bakke blåbær
Afskårne blomster til pynt, (husk, at hvis ikke det er spiselige blomster, så sæt et lille stykke film om den afskårne stilk)
En overdådig, smuk og helt fantastisk kage. Saftige bunde, som smager mørkt og aromatisk af chokolade og den lette, luftige creme, som går perfekt i spænd med de syrlige, friske bær.
1 springform på 26 cm.
Giver ca. 14 stykker kage
Sådan gør du
Smør en springform på ca. 24 cm med fedtstof, og tænd ovnen på 180˚. Vend mel, bagepulver, salt og vanillesukker sammen i en skål for sig. Rør sukker og smør luftigt og tilsæt æggene et ad gangen. Vend melblandingen i skiftevis med mælken. Bland vand og kakao-pulver i en gryde og varm det op under omrøring, indtil blandingen er glat, og tilsæt det til dejen lidt ad gangen, mens du rører, indtil den er ensartet. Hæld dejen i formen og bag i ca. 40 minutter, til den er helt gennembagt, og en tand-stik kommer ren ud.
LÆS OGSÅ: Glutenfri choko-cookies
Smelt chokoladen over vandbad og lad den derefter køle helt ned. Pisk smørret med flormelis, salt og vaniljesukker, indtil blandingen er cremet og lys, og hæld så den smeltede, helt afkølede chokolade ned i en stråle, mens du pisker fortsat, indtil cremen er luftig og let i konsistensen.
LÆS OGSÅ: Tærte med chokolade
Del kagen i 2 eller 3 lag og læg et tyndt lag chokoladecreme imellem hvert lag. Fordel 1 bakke friske hindbær på den nederste bund. Læg kagen sammen, og bred resten af cremen ud over hele kagen, og pynt med de friske bær og blomster. Kagen kan sagtens holde sig fin ved stuetemperatur over nogle timer før servering.