Den søde tand

Sunde alternativer: Græskarfudge & chiavafler

Sunde alternativer: Græskarfudge & chiavafler
Ingredienser

Græskarfudge

2 dl græskarpure

25 g saltet peanutbutter

50 g fibersirup (eller anden flydende sødning)

30 g kokosolie

1 lille spsk agar agar flager


Chiavafler (8 stk)

4 små bananer (235 g)

200 g bagt græskar (eller græskarpure)

150 g majsmel

1 ½ dl vand

Indholdet af 2 breve chaite (4 g)

15 g kokosolie

1 tsk bagepulver

Christine Bonde er en 25-årig jyde bosat i København og bachelor i Global Nutrition and Health. Med en faglig baggrund inden for ernæring og sundhed og en stor interesse for mad, bevægelse og velvære deler hun ud af tips og tricks, masser af opskrifter samt undren og egne erfaringer på christinebonde.dk. Hun brænder for holistisk sundhed, økologi, bæredygtighed, måltider med masser af helbredsfordele og at leve minimalistisk.

________

GRÆSKARFUDGE MED PEANUTBUTTER

Sådan gør du

Blend græskarpure, peanutbutter, fibersirup og kokosolie sammen til en ensartet masse. Kom massen i en gryde og bland agar agar flagerne i. Giv det hele et hurtigt opkog under omrøring indtil flagerne er opløst. Hæld massen i en form beklædt med bagepapir. Stil formen i køleskabet i en times tid indtil massen er blevet fast.

CHAIVAFLER (VEGANSKE OG GLUTENFRI)

Til 8 vafler

Sådan gør du

Opvarm et vaffeljern eller Tefal Snack Collection med vaffelpladerne i.* Blend alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Bag vaflerne i 8-10 minutter. Top fx med denne chokoladesauce  frisk frugt eller bær.

*Alternativt vil vaflerne sagtens kunne laves som små, tykke pandekager på panden.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *