Creme Brulé med kardemomme & orange

Ingredienser

12 æggeblommer

200 g sukker

11 dl piskefløde

Skal fra en usprøjtet appelsin

6 hele
kardemommekapsler

1 knivspids rent vaniljepulver 

Sprød topping:

100 g pistacienødder

4 spsk. rørsukker

2 bakker friske hindbær

Sådan gør du

Varm fløden op med appelsinskal, de hele kardemommekapsler og vaniljen. Den skal ikke op at koge, men varmes langsomt op til lige inden kogepunktet. Lad derefter fløden stå og trække et kvarter. Imens piskes æggeblommerne med sukkeret, til blandingen er luftig og sukkeret næsten opløst. Varm fløden let op igen, hæld den varme fløde i en tynd stråle over æggesnapsen, og hæld der- efter blandingen tilbage i gryden over en sigte, så kardemommekapslerne sigtes fra.

Varm blandingen forsigtigt op under konstant omrøring, til cremen er tyknet let. Hæld den derefter i skåle eller glas, som kan tåle at komme i ovnen. Tænd ovnen på 160 grader, og sæt skålen i et vandbad – jeg bruger en stor bradepande og fylder koldt vand ca. halvt op. Det kan være, at der skal bages af to gange. Bag creme bruleerne i 15-18 minutter – det kan variere lidt alt efter glassenes form. Bruleerne skal ikke være flydende, men det indre skal bævre en smule, når du ryster glasset ganske forsigtigt. Sæt dem på køl i mindst 4 timer eller natten over. Inden servering drysses med en smule sukker i et tyndt lag, og creme bruleerne grilles med en gasbrænder til overfladen er akkurat smeltet.

Alternativt kan de grilles et øjeblik på øverste rille i ovnen på grillfunktion, men vær opmærksom – dette trin skal overvåges, så de ikke får for længe. Sidst kan du vælge helt at droppe denne sidste feature. Det er stadig en skøn dessert. Smelt rørsukkeret på en pande over medium varme. Ryst panden ganske let og undgå at røre i det, indtil det er smeltet. Hæld pistacienødderne på og vend dem rundt i sukkeret med en træske, så de alle er dækket af et tyndt lag sukker. Skrab nødderne ud på et lag bagepapir og lad dem køle ned, inden de grovhakkes. Server creme bruleerne med friske hindbær og hakket pistaciekrokant. 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være