Klistret dadelkage med karamelsauce

Ingredienser

200 g friske dadler, udstenede

1 tsk natron

180 g muscovadosukker/brun farin

125 g blødt smør

2 æg xl

175 g mel

¼ tsk fint salt

1 ½ tsk bagepulver

½ tsk kanel

 

Karamelsauce

1,5 dl piskefløde

125 g muscovadosukker

3 spsk sirup

100 g smør

¼ tsk havsalt

Dette er en helt vidunderlig kage. Den har den skønneste dybe mørke smag, som minder nærmest om karamel. Dadlerne skal du ikke lade dig afskrække af, de giver blot ekstra dybde i smagen og en skøn svampet, fugtig konsistens. Men den helt særlige gimmick er dog karamelsaucen, som i en perfekt verden, bliver serveret lun til. Den smager så uhyggelig godt, at du vil skrabe de sidste gyldne dråber med tungen. Det er ganske sikkert. Jeg kender faktisk ikke nogen som ikke knuselsker denne herlige kage. Servér med kold flødeskum eller vaniljeis, så er der virkelig ikke et øje tørt.

1 form som vist på billedet eller 1 springform 22 cm. Giver ca portioner.

Sådan gør du

Sæt ovnen på 180 grader.

Hak dadlerne groft og drys natron over. Hæld 2 dl kogende vand på og lad dadlerne stå i en 5 minutters tid indtil de er blevet bløde og mosede i konsistensen. Blend blandingen til den er glat. Alternativt kan du bruge en gaffel til at mose dadlerne helt ud og derefter køre dem igennem en si. Pisk nu smørret med muscovadosukkeret til det er lyst og luftigt, det tager omkring 5 minutter. Rør æggene i et efter et, og sigt så mel, bagepulver og kanel i. Til sidst vender du forsigtigt dadelblandingen i dejen. Hæld dejen i en smurt form på omkring 25 cm i diameter, og bages i ovnen ca. 35 minutter ved 180 grader, tjek at kagen er gennembagt. Til karamelsaucen blandes fløde, smør, sirup og muscovadosukker i en tykbundet gryde, og bringes i kog under omrøring hvorefter det småkoger i ca 5 minutter til det er tyknet let og konsistensen er ensartet. Server kagen ved stuetemperatur med den lune karamelsauce.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være