Havrefirkanter med nødder & chokolade

Ingredienser

250 g smør

125 g rørsukker

75 g brun farin

200 g fine havregryn

200 g grovvalsede havregryn

100 g mel

100 g blandede nødder

1/2 tsk rent vaniljepulver

1 knivspids havsalt

1 æg M

Disse dejlige havregrynskager er superenkle at lave, og dufter og smager forrygende af smør, sukker og havregryn, den dejligste søde, nøddeagtige duft. Hvis du har børn, og de er sultne og nysgerrige på selv at komme i køkkenet, så er det her en rigtig god begynderopskrift.

Sådan gør du

Smelt smør, sukker og farin i en gryde, lad blandingen stå og simre indtil sukkeret er opløst, og giv det derefter 3-4 minutter mere, så blandingen begynder at få en konsistens som sirup. Tilsæt havregrynene, mel, æg og blandede nødder og pres dejen ned i bunden af en bradepande. Den kan virke lidt tør og ”krummet”, men den klistrer sammen under bagningen. Bages ved 175 grader i ca. 25 minutter, eller indtil de gyldne i overfladen. Lad den køle lidt ned før du skærer i barer, som køler helt ned inden de anbringes i en lufttæt beholder.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive