250 g smør
125 g rørsukker
75 g brun farin
200 g fine havregryn
200 g grovvalsede havregryn
100 g mel
100 g blandede nødder
1/2 tsk rent vaniljepulver
1 knivspids havsalt
1 æg M
Disse dejlige havregrynskager er superenkle at lave, og dufter og smager forrygende af smør, sukker og havregryn, den dejligste søde, nøddeagtige duft. Hvis du har børn, og de er sultne og nysgerrige på selv at komme i køkkenet, så er det her en rigtig god begynderopskrift.
Sådan gør du
Smelt smør, sukker og farin i en gryde, lad blandingen stå og simre indtil sukkeret er opløst, og giv det derefter 3-4 minutter mere, så blandingen begynder at få en konsistens som sirup. Tilsæt havregrynene, mel, æg og blandede nødder og pres dejen ned i bunden af en bradepande. Den kan virke lidt tør og ”krummet”, men den klistrer sammen under bagningen. Bages ved 175 grader i ca. 25 minutter, eller indtil de gyldne i overfladen. Lad den køle lidt ned før du skærer i barer, som køler helt ned inden de anbringes i en lufttæt beholder.