[single_post_category_name]

Is med brændte mandler & karamel

Hvis nogen skulle være pas på risalamanden, så er denne is altså ikke helt skæv efter julemiddagen. Smagen af de brændte mandler passer sublimt med is og karamel, det er virkelig en vinder. Særligt når man som jeg er besat af kombien karamel og salt og noget nøddeagtigt. Den smager virkelig skønt!

Giver ca. 800 ml is

Sådan gør du

Bring fløden og mælken lige op til kogepunktet med vaniljestangen og tag gryden af varmen. Lad den stå og trække smag i ti minutter. Pisk så blommerne med sukker og salt og hæld derefter den lune mælke-vaniljelage over æggensnapsen i en tynd stråle. Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den nu opvarme over medium-svag varme og under konstant omrøring, til cremen begynder at tykne. Den er færdig når du kan trække en tydelig stribe med fingeren på bagsiden af en træske. Lad cremen køle helt af i køleskabet.

Til karamelsaucen: Varm sukkeret op i en tykbundet gryde indtil det begynder at smelte. Sving herefter gryden let rundt over varmen indtil sukkeret er helt smeltet, har fået en dyb gylden farve og begynder at lugte af karamel. Tag straks gryden af varmen og tilsæt smørret en skefuld ad gangen, mens du rører efter hver gang, så smørret absorberes helt af sukkeret. Tilsæt piskefløden under stadig omrøring, karamellen kan bruse op når fløden kommer i, så vær varsom, så du ikke brænder dig. Lad saucen koge op og rør indtil den ensartet og sæt den derefter på køl til den er helt køl.

Det er vigtigt at cremen er helt kold, før den kommer i ismaskinen. Kør den i ca. 45 minutter, eller efter anvisninger på ismaskinen. Tilsæt de hakkede brændte mandler og karamellen i skefulde, og lad den køre rundt et kort øjeblik. Anbring iscremen i en beholder og sæt på frys. Husk at tage den ud 30 minutter før den skal spises.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide