Safran-sukkerkringler

Ingredienser

Ca. 20 mindre kringler

2 ½ dl mælk

½ tsk salt

2 spsk sukker

½ tsk kardemomme

25 g gær

1 æg

100 g smeltet smør

Ca. 500 g hvedemel

æg til pensling

perlesukker til at drysse kringlerne.

Findes der noget mere julet? Søde, sprøde og bløde sukkerkringler, med perlesukker på toppen, og safran i dejen for den gyldne glød. De smager aldeles henrivende, og er væk før du ved af det. En total børne-klassiker. De er afgjort bedst samme dag de kommer ud af ovnen, men kan snildt fryses og bages 5 minutter ved 180 grader, eller blot komme en tur på brødristeren for lidt fornyet liv 😉

Sådan gør du

Lun mælken med safran og lad den stå og trække en halv time. Varm den derefter let op og kom den i en skål med salt, sukker, kardemomme og gær. Rør til gæren er opløst. Tilsæt æg, smør og hvedemel og ælt dejen blank, smidig og glat. Lad dejen hvile tildækket i ca 1 ½ time, indtil den har hævet til dobbelt størrelse. Slå dejen ned, og del den i ca 18-20 dele.

Rul hver del til en pølse på ca 1 cm’s bredde og form en kringle ved at fæstne dejpølsens ender på midten af stykket. Læg kringlerne på 2 bradepander med bagepapir og pensl dem med et sammenpisket æg og drys med perlesukker. Bag kringlerne ved 225 grader i ca 6 min til de er gyldne og let hævede. Spis med det samme.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide