Safran-sukkerkringler

Ingredienser

Ca. 20 mindre kringler

2 ½ dl mælk

½ tsk salt

2 spsk sukker

½ tsk kardemomme

25 g gær

1 æg

100 g smeltet smør

Ca. 500 g hvedemel

æg til pensling

perlesukker til at drysse kringlerne.

Findes der noget mere julet? Søde, sprøde og bløde sukkerkringler, med perlesukker på toppen, og safran i dejen for den gyldne glød. De smager aldeles henrivende, og er væk før du ved af det. En total børne-klassiker. De er afgjort bedst samme dag de kommer ud af ovnen, men kan snildt fryses og bages 5 minutter ved 180 grader, eller blot komme en tur på brødristeren for lidt fornyet liv 😉

Sådan gør du

Lun mælken med safran og lad den stå og trække en halv time. Varm den derefter let op og kom den i en skål med salt, sukker, kardemomme og gær. Rør til gæren er opløst. Tilsæt æg, smør og hvedemel og ælt dejen blank, smidig og glat. Lad dejen hvile tildækket i ca 1 ½ time, indtil den har hævet til dobbelt størrelse. Slå dejen ned, og del den i ca 18-20 dele.

Rul hver del til en pølse på ca 1 cm’s bredde og form en kringle ved at fæstne dejpølsens ender på midten af stykket. Læg kringlerne på 2 bradepander med bagepapir og pensl dem med et sammenpisket æg og drys med perlesukker. Bag kringlerne ved 225 grader i ca 6 min til de er gyldne og let hævede. Spis med det samme.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Kom med på den bedste venindetur

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet