Appelsin-kokoskage

Ingredienser

175 blødt smør

200 g rørsukker

4 æg M

1 1/2 dl friskpresset appelsinsaft

skal fra 2 appelsiner

1 tsk. vaniljesukker

1 knivspids salt

75 g kokosmel

50 g majsmel

225 g hvedemel

 

Glasur

2 dl flormelis

3-4 spsk. kogende vand

Kokos og appelsin er en herlig kombination, og i en af mine absolutte favoritkager, nemlig den klassiske skærekage, er det helt forrygende. Appelsinens parfumerede sødme og syre passer smukt til kokossen, som godt kan blive lidt vammel, hvis den ikke har noget syrligt at læne sig op ad. Resultatet er en sødmefuld, saftig og superlækker kage, som er nem at lave og smager skønt. Du behøver ikke glasuren, men jeg holder af at lave en tynd en af slagsen, som nærmest synker lidt ind i kagen, og ikke bare ligger ovenpå. Spis kagen samme dag, måske til en dejlig kop the, eller opbevar den lufttæt og nyd den i dagene efter. På en eller anden pudsig måde, synes jeg ikke det gør så meget, at sandkager er len smule tørre. Jeg kan ikke helt forklare hvorfor, måske er det bare mig der er sær 😉

Sådan gør du 

Tænd ovnen på 180 grader. Pisk smør og sukker blødt, hvidt og cremet. Det tager nogle minutter med en god pisker, så vær tålmodig. Tilsæt æggene et ad gangen og og bland de tørre ingredienser; vaniljesukker, salt, kokosmel, majsmel og hvedemel sammen i en skål. Tilsæt sammen med appelsinsaften og pisk kortvarigt indtil dejen er akkurat blandet. Fordel i en smurt brødform og bag kagen på midterste rille i ovnen. Den skal bage i omtrent 40 minutter, men tiden kan variere, alt efter ovnen. Tjek med en kødnål om kagen er helt gennembagt. Lav glasuren og hæld den ud over den lune kage.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Søde konfekt pindsvin

De her små pindsvin er næsten for søde at sætte tænderne i, meeeeen vi kommer til det alligevel, for det lille konfektstykke er alt for

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet