Den søde tand

Kokosmakroner med nougat & citron

Kokosmakroner med nougat & citron
Ingredienser

300 g kokosmel

evt. 1 spsk mel

75 g smeltet smør

2 medium store æg

200 g sukker

1 tsk. revet citronskal

 

200 g nougat

Kokosmakroner er noget af det nemmeste at lave, og spørger du mig, så smager de vidunderligt. Særligt peppet op med lidt citronskal og dyppet i blød nougat, jeg havde noget leftovers fra julen, og dette viste sig at være den perfekte måde “at få bugt med det på”. Citronskallen syrlige aromatiske og parfumerede duft og smag passer så fint til kokos, som godt i sig selv kan synes lidt kvalmt, for nogle i hvert fald. Jeg synes, det er en henrivende kombi.

Sådan gør du

Bland kokosmel med smør og lad blandingen stå og trække mens du pisker æg og sukker til en tyk hvid, cremet æggesnaps. Vend kokossen i sammen med citronskal, og lad blandingen trække i ti minutter. Hvis den virker lidt løbende, så tilsæt en spiseskefuld mel til at binde dejen let sammen. Form kokosmakronerne på en bradepande, der bliver ca 8 styks og bag dem ved 185 grader i ca 12 minutter på midterste rille. Makronerne skal være let gyldne i toppen, men må ikke blive tørre. De vil måske virke lidt skrøbelige, lige når de tages ud, men bliver fastere når de køler af. Smelt nougaten i vandbad og dyp makronerne, så de får en lækker nougatbund. Lad dem stivne og køle med bunden i vejret, hvorefter de kan kommes i en beholder.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *