Muffins med orange & chokolade

Ingredienser

200 g hvedemel

100 g havremel

50 g groft majsmel

1 tsk bagepulver

½ tsk natron

1/4 tsk salt

100 g mørk chokolade, grofthakket

200 g sukker

150 g smeltet smør

2 dl kærnemælk, alternativt kan bruges både sojamælk, havre- eller rismælk

2 store æg

Fintrevet skal fra usprøjtet appelsin

Korn af ½ vaniljestang

Noget af det nemmeste at bage er muffins. Og som sådan noget af det mest tilfredsstillende. Med få forholdsregler er du sikret et perfekt resultat, næsten ganske sikkert. (Det lille ´næsten`tilføjer jeg kun for at undgå potentielle søgsmål). Du skal bare huske at dejen ikke skal piskes eller røres for meget. Det er nærmest det eneste. De våde ingredienser blandes for sig, de tørre for sig = vend sammen og vupti, din muffindej er good to go. Jeg har opdaget at havremel er utrolig dejlig at supplere med i bagværk, det giver en dejlig nøddesmag og gør kager og brød mere saftige. Sammen med appelsinskal og den mørke chokolade, er disse skønne muffins intet mindre end et hit til weekenden.

12 stk.

Sådan gør du

Bland de forskellige slags mel, chokolade, salt, bagepulver og natron. Pisk sukker, smør, æg, kærnemælk, appelsinskal og vanilje i en skål, til det er cremet og ensartet. Vend forsigtigt melet og kærnemælken i æggeblandingen. Her gælder det om at røre så lidt som muligt, så snart ingredienserne er løseligt blandet. Jo mindre du rør, jo luftigere og lette bliver dine muffins. Det gør ikke noget, at dejen ser klumpet ud – tværtimod skal den faktisk helst være det. Vend til sidst det ønskede fyld i. Fyld muffinsformene ca. to tredjedele op og bag dem i i ovnen ved 210 grader i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne og ikke giver efter, når du forsigtigt trykker på dem. Muffins er bedst samme dag, de er bagt, men kan også fint holde sig friske til dagen efter i en lufttæt beholder.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Lækre, sprøde squash-fritter med feta & springløg

Disse lækre, sprøde og fedtede fritter bliver serveret i let variation på mange restauranter på Symi, Grækenland. De smager helt vildt godt – som små friturestegte dejboller, der er sprøde udenpå og bløde indeni. Det klæ’r dem med masser af den revne squash, som tilfører lidt frisk saftighed, og feta og dild er et smagsmæssigt prik over i’et.

4 britiske serier, vi elsker!

Indeholder reklamelinks til C More Elsker du også britisk tv? Så har streaming-tjenesten C More indgået samarbejde med Britbox, hvilket betyder, at C More nu har