200 g smør
300 g marcipan
1 tsk vaniljepulver
175 g rørsukker
4 æg M
160 g mandelmel
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
1/2 dl mælk eller A38
Top
50 g mandelflager
3 spsk. perlesukker
Ca 50 g smør i små klumper
Det her den dejligste saftige og mandelduftende kage, du kan tænke dig. Jeg mindes at have fået en lignende hos min farmor som barn, og derfor hedder den tekage herhjemme. Den er skøn ganske som den er, men når sæsonen byder på det, så er det oplagt at tilføje stykker af rabarber, af æble, hindbær, blomme, you name it, til dejen.
Sådan gør du
Pisk smør med marcipan, vaniljesukker og sukker til blandingen er helt luftig og lækker. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk grundigt mellem hver gang. Bland mandelmel med hvedemel, bagepulver og salt sammen og sigt det i blandingen. Vend i sammen med mælken. Hæld dejen i en smurt springform, ca 22 cm, og top med et tykt lag mandelsplitter. Fordel smørret over og drys til sidst med perlesukker. Bag kagen på anden-nederste rille ved 170 grader i ca. en time. Hold øje med om den bliver mørk i toppen, i så fald så læg et stykke bagepapir eller stanniol over i den sidste bagetid.