[single_post_category_name]

Peanutbutter & quinoa granola

Jeg lavede hjemmelavet peanutbutter forleden. Det var vanvittig nemt, og smagte helt utrolig godt. Farligt godt. Jeg ristede peanutsene med en smule honning og salt, så smagen fik en let sød-salt tone midt i den ristede nøddesmag. Det er helt vidunderligt. Noget af den brugte jeg i denne hjemmelavede granola, som jeg blev inspireret til nede i Irma, hvor man kunne købe en lignende i et lille glas, men jeg var simpelthen for nærig, den var lige over hvad jeg normalt betaler for en musli. Derfor var der ikke andet at gøre end at lave en selv, jo. Som sagt så gjort. Jeg havde lyst til et sprødt indslag udover mandlerne, og her var de ristede quinoa perfekte. Det er supernemt at lave, og giver både en herlig ristet smag, og noget dejlig sprødhed. Og så er det jo sundt, hvilket da også er en rar tanke 😉

Jeg tænker umiddelbart man sagtens undlade peanutbutteren, hvis man ikke er så vild med det, (men så ryger hele idéen jo på en måde). Well, well, man gør som man vil. Ligeledes har jeg ikke tilsat nogle tørrede frugter, men både rosiner, dadler i mindre stykker eller tranebær vil være superdejligt, tror jeg.

Sådan gør du

Peanutbutter – Rist nødderne på en pande med honningen over middel varme i nogle minutter, til honningen er smeltet og nødderne begynder at dufte. Blend nødderne til mel, tilsæt kokosolien og blend videre til de “smelter” til en lækker duftende peanutbutter. Opbevar på glas.

Granola – Start med at varme honning, peanutbutter og kokosolie op i en gryde på svag varme. Brug et piskeris til at røre massen ensartet.

Varm en pande godt op, og hæld quinoafrøene på og ryst panden så de ligger i et ensartet lag. Rist dem over middel varme indtil de begynder at poppe og bliver gyldne. Tag dem af varmen efter et par minutter, men pas på de ikke bliver for mørke. Lad dem køle af. Hak mandlerne groft. Bland gryn, mandler og quinoa med resterende ingredienser samt panutbutterblandingen og bred ud på en bradepande med bagepapir. Bag muslien på midterste rille ved 80 grader varmluft i en times tid, sørg for at “vende” muslien nogle gange undervejs. Sluk for ovnen og lad den køle helt af inde i ovnen.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide