Thebirkes chia-style

Ingredienser

1,5 dl mælk

1 dl lunkent vand

20 g gær

1/2 tsk. salt

5 spsk. sukker

1 sammenpisket æg

1 tsk. stødt kardemomme

ca. 500 g hvedemel

200 g meget koldt smør

Remonce:

100 g marcipan

75 g helt blødt smør

2 spsk sukker eller flormelis

100 g grofthakkede mandler

1 sammenpisket æg til pensling

chiafrø eller birkesfrø til at drysse med

Altså, maaaan, de her thebirkes de gør mig sindsyyyyg!!!! De smager så godt! Og egentlig er jeg normalt ikke den store wienerbrøds-entusiast, så er jeg mere til en gærdejssnegl. Og tadaaa, for der har vi svaret. For disse lækre babies er faktisk lavet på en mellemting mellem en gærdej og en wienerbrødsdej. De har den lækreste bløde gærdejs-feel, samtidig med at de får fine flager i strukturen, pga smørret som rulles i. Det er meget nemmere end det måske lyder, så hold dig ikke tilbage pga det. Jeg var udgået for birkesfrø i mit køkken, så det var egentlig af nød, at jeg i stedet dryssede med chiafrø. Det virker som et ret luksus-agtigt add-up på en thebirkes, og ja, prismæssigt er vi også bestemt ovre i en anden vægtklasse, men det fungerer altså ganske blændende. Dog skal det retfærdigvis nævnes. at jeg er meget, meget glad for den jævne blå birkes, som i øvrigt får det skønneste nøddeagtige præg når de bages, så havde jeg haft dem, var det dem jeg havde brugt 😉 Men for ekstra næring og ‘nutritional value’, så er chiafrø tip-top.

Sådan gør du

Kom mælken i dejskålen, tilsæt 1 dl vand og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, sukker, æg, appelsinskal og kardemomme og rør grundigt. Tilsæt mel og ælt dejen omhyggeligt sammen til den er meget smidig og blank. Lad den hvile køligt i ca 30 minutter. Strø mel på bordet og rul dejen ud til et rektangel ca. 1 cm tykkelse.Skær det kolde smør i tynde flager, dette gøres nemt med en ostehøvl. Dæk 2/3 af dejen med smørret, fold dejen i tre lag, så delen uden smør kommer i midten. Rul dejen på tværs af folderne og fold dejen tre gange igen. Fortsæt denne procedure fire gange i alt, mens du sørger for hele tiden at have mel på bordet, og drys ekstra mel på, hvis der går hul på lagene og smørret blottes. Rul dejen ud til et rektangel på ca 25 x 65 cm og fordel remoncen i et tyndt lag på dejen. Drys med de hakkede mandler. Fold dejen sammen på den korte led i tre lag, (så dejstrimlen vedbliver at være omkring de 60 cm lang). Rul med kagerullen så dejen bliver ca 15 cm bred. Pensl med æg og drys ovenpå med frøene og skær dejen i stykker på ca 5-5 cms bredde. Læg på en bageplade med bagepapir, og bag thebirkesene ved 225 grader i ca 12-15 minutter, til de er jævnt hævede og gyldne. De er bedst samme dag, men kan også sagtens fryses, faktisk både i bagt og ubagt tilstand.  

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være