Mørk som natten: Chokoladekage med rom & kaffeglasur

Ingredienser

225 g smør

200 g mørk chokolade

2 dl stærk kaffe

100 g sukker

125 g brun farin eller muscovadosukker

4 store æg

2 spsk. mørk rom, kan undlades

1 tsk vaniljesukker

250 g hvedemel

2 tsk natron

1/2 tsk salt

 

Mokka-glasur:

1/2 dl varm stærk kaffe

ca 200 g flormelis

3 spsk fløde

1 spsk smør

Denne nattesorte chokoladekage med rom og kaffeglasur er noget af det lækreste. Den er ikke decideret børnevenlig, smager kraftigt af både chokolade og kaffe, og så har den en umiskendelig duft og smag af rom, som få børn vil bryde sig om, (selvom jeg selv elskede romsnegle, som barn), men for os voksne, er det både lækkert og ganske delikat. Du kan sagtens bage kagen i en almindelig bageform, både springform, brødform eller firkantet form fungerer fint, bare husk at tjekke bagetid, jo større formen er, jo mindre tid skal den have i ovnen. Det blir den lækreste fnuglette og saftige kage med en herlig konsistens, forrygende samme dag den er bagt, men også fin dagen derpå.

Giver 12 stykker kage.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader.

Varm smør, kaffe og chokolade op over svag varme i en gryde under omrøring til massen er ensartet. Tag gryden af varmen og tilsæt sukkeret, rør rundt og lad massen køle af. Tilsæt æggene et ad gangen, dernæst rom. Rør massen glat med et piskeris. Bland de tørre ingredienser; vaniljesukker, mel, natron og salt i en skål og rør det godt sammen. Sigt i den våde blanding og vend godt sammen til dejen er glat. Smør en form med fedtstof og drys efter med mel, det kan være enten en form som på billedet, alternativt en springform 24 cm, brødform eller en mindre firkantet kageform. Hæld dejen i og bag kagen på midterste rille i ca 30-40 minutter, det kommer lidt an på hvilken form der anvendes, så tjek efter de første 30 minutter. Imens laves glasuren ved at piske alle ingredienser sammen, hvis den er for tynd, så tilsæt en smule mere flormelis til konsistensen er passende.

Hæld glasuren over den afkølede kage og nyd!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være