225 g smør
200 g mørk chokolade
2 dl stærk kaffe
100 g sukker
125 g brun farin eller muscovadosukker
4 store æg
2 spsk. mørk rom, kan undlades
1 tsk vaniljesukker
250 g hvedemel
2 tsk natron
1/2 tsk salt
Mokka-glasur:
1/2 dl varm stærk kaffe
ca 200 g flormelis
3 spsk fløde
1 spsk smør
Denne nattesorte chokoladekage med rom og kaffeglasur er noget af det lækreste. Den er ikke decideret børnevenlig, smager kraftigt af både chokolade og kaffe, og så har den en umiskendelig duft og smag af rom, som få børn vil bryde sig om, (selvom jeg selv elskede romsnegle, som barn), men for os voksne, er det både lækkert og ganske delikat. Du kan sagtens bage kagen i en almindelig bageform, både springform, brødform eller firkantet form fungerer fint, bare husk at tjekke bagetid, jo større formen er, jo mindre tid skal den have i ovnen. Det blir den lækreste fnuglette og saftige kage med en herlig konsistens, forrygende samme dag den er bagt, men også fin dagen derpå.
Giver 12 stykker kage.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader.
Varm smør, kaffe og chokolade op over svag varme i en gryde under omrøring til massen er ensartet. Tag gryden af varmen og tilsæt sukkeret, rør rundt og lad massen køle af. Tilsæt æggene et ad gangen, dernæst rom. Rør massen glat med et piskeris. Bland de tørre ingredienser; vaniljesukker, mel, natron og salt i en skål og rør det godt sammen. Sigt i den våde blanding og vend godt sammen til dejen er glat. Smør en form med fedtstof og drys efter med mel, det kan være enten en form som på billedet, alternativt en springform 24 cm, brødform eller en mindre firkantet kageform. Hæld dejen i og bag kagen på midterste rille i ca 30-40 minutter, det kommer lidt an på hvilken form der anvendes, så tjek efter de første 30 minutter. Imens laves glasuren ved at piske alle ingredienser sammen, hvis den er for tynd, så tilsæt en smule mere flormelis til konsistensen er passende.
Hæld glasuren over den afkølede kage og nyd!