Double Chocolate Muffins

Ingredienser

300 g mel

75 g usødet kakaopulver

1 tsk bagepulver

1 tsk natron

¼ tsk fint salt

1 tsk vaniljeekstrakt eller kornene fra 1 vaniljestang

250 g muscovadosukker eller rørsukker

100 g grofthakket mørk chokolade ekstra 50 g til topping

2 ½ dl kærnemæk

1 spsk stærk kaffe

100 g smeltet smør

2 æg L, sammenpiskede

Til tider får jeg en voldsom, altoverskyggende og ganske umulig-at-ignorere trang til chokolademuffins. Og vel at mærke ikke en kedelig tør købe-muffin(obviously!), men en saftig og mørk chokolademættet én af slagsen, som kan imødekomme alle mine dybe chokoladelængsler. Når det sker, så laver jeg disse muffins. Fordi de er nemme og fordi bare det faktum at du med et minimum af indsats, kan fremtrylle noget så lækkert er en overordentlig tilfredsstillelse i sig selv. Mine børn elsker dem, og jeg har endnu ikke mødt voksne, som ikke også overgav sig. De er simpelthen så lækre og saftige, at man ikke kan andet. En af mine absolutte hits, når der skal bages, og det skal gå hurtigt, (fordi lækkersulten siger kage NU!), og der går sjældent en måned imellem, at de ryger i ovnen.

Ca 12 muffins alt efter hvilken form der bruges.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220˚ og sæt risten på midterste rille. Bland nu alle de tørre ingredienser grundigt sammen i en skål; mel, kakaopulver, bagepulver, natron, salt, vaniljekorn, sukker og chokolade. Bland dernæst alle de våde ingredienser sammen. lav en fordybning i melblandingen og hæld væden heri. Vend forsigtig dejen sammen, den skal vendes ikke røres, og den skal helt være en smule klumpet, så ved du at du ikke har rørt for meget. Fordel dejen i store muffinsforme og drys hver enkelt med en smule hakket chokolade. Bag muffinsene i ovnen i ca 15-18 minutter indtil de føles bløde men ikke giver for meget efter for et let tryk i toppen. Tag dem ud og lad dem køle let, de er bedst samme dag.

 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide