250 g mandelflager
100 g æggehvider
125 g flormelis
1 spsk. smeltet smør
1 spsk. mel
revet citronskal
lidt neutral olie til at smøre bagepapiret
200 g mørk chokolade
1 spsk. kokosolie
De skønneste lækre kager som består mestendedel af mandler. Sprøde og lækre, og så smager de så godt med den mørke chokolade. Kagerne holder sig fint sprøde i en lufttæt beholder i op til en uge, men er bedst de første dage, spørger du mig 😉 Og spørgsmålet er også, om man kan lade dem være så længe. De er også så dejlige som komponent i en enkel dessert, vaniljeis, lidt frisk frugt eller bær og så en sprød mandelkage.
Giver 10-12 kager.
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 160°. Læg bagepapir på en tyk bageplade, og pensl papiret let med planteolie. Vend derpå æggehvider, flormelis, mandelflager, smør, mel og citronskal sammen i en skål. Sæt skefulde på bagepapiret, der kan højst være 6 på en plade, da der skal være god aftstand imellem hver florentiner, de flyder ud under bagningen. Brug en gaffel til trykke florentinerne let flade, men undgå at lave. Stil bagepladen i ovnen, og bag florentinerne i ca. 15 minutter, til de er gyldenbrune. Tjek bunden af hver kage for at sikre dig, at de er gennembagte. Lad dem køle af, og tag dem derefter forsigtigt af bagepladen med en paletkniv. Smelt chokoladen over vandbad med kokosolien. Dyp hver florentiner halvt ned i den smeltede chokolade og lad den størkne på bagepapiret. Opbevar i en tætsluttende beholder. Opbevar dem i en tætsluttende beholder.