Den bedste kage til weekenden: Marcipankage med chokolade & pære

Ingredienser

150 g blødt smør

75 g marcipan

125 g sukker

1 tsk helt fintrevet frisk ingefær

2 store æg

4 spsk kogende vand

175 g mel

1 tsk bagepulver

1 knivspids salt

3 mellemstore pærer, modne, skåret i store tern

100 g mørk chokolade

En af mine yndlingskombinationer er faktisk pærer, chokolade og ingefær. Pærernes sødme passer så fint til den mørke, letbitre chokolade og ingefæren tilfører lige det der overraskende element, som gør kagen ekstra god. Et skud revet marcipan i næsten enhver skærekage er godt, og således også her. Hvis du ligger inde med nogle pærer som har mistet fordums sprødhed og knas, så er dette den perfekte måde at få dem spist. Faktisk bliver kagen bare endnu mere lækker og mushy, jo mere modne pærerne er, (selvfølgelig med en grænse, de skal ikke blive til mos, når du blander dem i dejen). Jeg elsker kagen helt enkelt serveret, bare med en god kop te, men får du gæster, så bag den i en springform 24 cm, pimp op med lidt mere marcipan hvis du har, og så servér den med en kugle vaniljeis eller kold letpisket flødeskum. Det er sublimt og super lækkert.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 grader og smør en form, aflang eller rund, med fedtstof og drys efter med lidt mel.

Pisk smørret lyst og luftigt med marcipan og sukker, det tager omtrent 5 minutter. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk igen et par minutter. Tilsæt det kogende vand med mel, bagepulver og salt og pisk et øjeblik, til dejen er ensartet. Vend pærer og chokolade i og fordel dejen i din form. Bag kagen i ca. 45 minutter, eller indtil den er gennembagt, det kan tage både lidt længere og lidt kortere tid, alt efter din ovn, så tjek med en kødnål eller lignende efter ca. 35 minutter. Lad den køle af til den er lun og nyd den, eller spis den kold.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive