125 g sukker
200 g marcipan
50 g mandelmel
125 g blødt smør
40 g hvedemel
2 s/m æg
150 g blåbær, friske eller frosne
flormelis til drys
server med en fed creme fraiche
Jeg har et vældig soft spot for mazarinkage. Jeg elsker det simpelthen. Og gerne med et syrligt islæt fra enten bær eller frugt, så er jeg i himlen. Der er noget fuldstændig oplagt over kombinationen af marcipanens dybe, nøddeagtige sødme, og det friske og syrlige fra et rigtigt ægte blåbær, som laver blå pletter på tøjet, og farver dine tænder lilla. Det hører sig til. Og sådan skal det være med blåbær. Jeg køber dem næsten altid frosne, fordi der ved jeg, at jeg får fingrene i den ægte af slagsen. Om sommeren kan du også sagtens være heldig, så gå efter de svenske som er små, dyblilla, og tillad dig selv at tage et mellem tænderne, så finder du hurtigt ud af om blåbærret virkelig er blåt. Grunden til at jeg skriver dette, er at så mange af de blåbær vi køber friske året rundt, i virkeligheden ikke er blåbær, men en variant, som kun er blå udenpå, oftest er ganske meget større, og sidst, men så absolut ikke mindst, smager af væsentlig mindre end dem der er plukket i en skovbund. Men det gælder selvfølgelig for de fleste bær… Tillad dig selv at servere disse mazariner med en skefuld af den fedeste creme fraiche. Det er bare bedst sådan! Når det er sagt, så gør du selvfølgelig som du vil, men det ved du, at jeg er tilhænger af 😉
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170 grader.
Rør sukker, marcipan og smør sammen til det er cremet og ensartet, og pisk så æggene i og rør grundigt. Sigt mandelmelet og hvedemelet i og vend dejen ensartet. Vend bærrene i dejen og fordel den i smurte muffinsforme, brug gerne silikone, det gør jeg gerne. Fyld formen 2/3 op og bag kagerne i ca. 20 minutter på midterste rille. Lad dem køle af og server dem med en skefuld lækker fed creme fraiche.