1 brødform
250 g palmin(kokosolie)
125 g kakao
175 g flormelis
revet skal af 1 økologisk appelsin
1 knivspids vaniljepulver
1 æggeblomme
1 helt æg M
saften af en halv appelsin
1 pakke vaniljekiks
50 g hakkede pistacienødder eller mandler
Endnu en retroklassiker som fortjener en stjerne i desserternes hall of fame. Når man læser ingredienserne, skulle man ikke tro, at den rent faktisk smager så godt, som den gør. Og lad være med at rynke på næsen af palminen. Det er blot raffineret kokosfedt, hverken værre eller bedre, og ikke svinefedt som i gamle dage. Hvis du synes, kan du bruge koldpresset kokosolie, som fås i blandt andet Irma, men så er prisen en anden.
Ca. 12-14 tynde skiver.
Sådan gør du
Smelt kokosolien over svag varme, tag den af varmen og lad den køle helt af. Pisk æg, æggeblomme, kakao og flormelis sammen til massen er uden klumper. Tilsæt kokosolien og appelsinsaft og rør massen sammen med et piskeris, stop når den er ensartet. Læg skiftevis chokolademasse og kiks sammen i en lille brødform, start og end med chokomassen. Drys med hakkede nødder/mandler og sæt kiksekagen på køl. Server denne herlige kage i skiver og drøm dig tilbage til mormors kolonihavehus…