Kiksekage a la orange

Ingredienser

1 brødform

 

250 g palmin(kokosolie)

125 g kakao

175 g flormelis

revet skal af 1 økologisk appelsin

1 knivspids vaniljepulver

1 æggeblomme

1 helt æg M

saften af en halv appelsin

1 pakke vaniljekiks

50 g hakkede pistacienødder eller mandler

Endnu en retroklassiker som fortjener en stjerne i desserternes hall of fame. Når man læser ingredienserne, skulle man ikke tro, at den rent faktisk smager så godt, som den gør. Og lad være med at rynke på næsen af palminen. Det er blot raffineret kokosfedt, hverken værre eller bedre, og ikke svinefedt som i gamle dage. Hvis du synes, kan du bruge koldpresset kokosolie, som fås i blandt andet Irma, men så er prisen en anden. 

Ca. 12-14 tynde skiver.

Sådan gør du

Smelt kokosolien over svag varme, tag den af varmen og lad den køle helt af. Pisk æg, æggeblomme, kakao og flormelis sammen til massen er uden klumper. Tilsæt kokosolien og appelsinsaft og rør massen sammen med et piskeris, stop når den er ensartet. Læg skiftevis chokolademasse og kiks sammen i en lille brødform, start og end med chokomassen. Drys med hakkede nødder/mandler og sæt kiksekagen på køl. Server denne herlige kage i skiver og drøm dig tilbage til mormors kolonihavehus…

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

3 tips til sexlivet

Facts Amanda Lagoni er uddannet rytmisk sanger, og uddannet parterapeut og sexolog, samt udvikler af konceptet Vokalterapi. Amanda driver egen klinik i Stefansgade, Kbh N,

Sommerlige solbærsnitter

IngredienserAntal: 10 store solbærsnitter Sværhedsgrad: Let Mørdej 100 g sukker 200 g hvedemel 100 g durumel 1 tsk vaniljesukker 200 g smør 2 æggeblommer Andet