Nem chokoladeis med brownie & sprøde valnødder

Ingredienser

3 dl kondenseret mælk

200 g semimørk chokolade

5 dl piskefløde

3 spsk. usødet kakaopulver

1 knivspids vaniljeekstrakt

1 knivspids salt

200 g brownie skåret i små bidder

 

Karameliserede valnødder

100 g valnødder

100 g sukker

1/2 tsk. havsalt

Denne is er nem og sååå super god. Perfekt til weekenden. Cremet og mørk, smelter på tungen og smager bare godt! Browniestykkerne er måske lige i overkanten, men jeg har tilsyneladende en svaghed for det lidt underlødige…

Sådan gør du

Læg et stykke bagepapir på en bradepande og fordel et par spsk. neutral olie på papiret. Anbring sukkeret og nødderne på en pande og varm det op ved svag varme indtil sukkeret er smeltet og brunt og nødderne begynder at dufte. Vær opmærksom når sukkeret er smeltet, det kan hurtigt blive brændt og bittert i smagen, hvis det får for meget varme. Tag panden af varmen og hæld nødderne og det karamelliserede sukker ud bradepanden i så tyndt et lag som muligt. Lad det køle helt og hak det fint eller groft alt efter smag.

Smelt chokolade og sæt den til side. Bland kondenseret mælk, kakao og den smeltede chokolade. I en anden skål piskes fløden til blødt skum. Vend forsigtigt chokoladeblandingen i skummet. Fold de hakkede valnødder og browniestykkerne i. Fordel i en form og frys mindst 6 timer, gerne natten over. Tag isen ud en halv time for den skal nydes. Mmmm…

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være