3 dl kondenseret mælk
200 g semimørk chokolade
5 dl piskefløde
3 spsk. usødet kakaopulver
1 knivspids vaniljeekstrakt
1 knivspids salt
200 g brownie skåret i små bidder
Karameliserede valnødder
100 g valnødder
100 g sukker
1/2 tsk. havsalt
Denne is er nem og sååå super god. Perfekt til weekenden. Cremet og mørk, smelter på tungen og smager bare godt! Browniestykkerne er måske lige i overkanten, men jeg har tilsyneladende en svaghed for det lidt underlødige…
Sådan gør du
Læg et stykke bagepapir på en bradepande og fordel et par spsk. neutral olie på papiret. Anbring sukkeret og nødderne på en pande og varm det op ved svag varme indtil sukkeret er smeltet og brunt og nødderne begynder at dufte. Vær opmærksom når sukkeret er smeltet, det kan hurtigt blive brændt og bittert i smagen, hvis det får for meget varme. Tag panden af varmen og hæld nødderne og det karamelliserede sukker ud bradepanden i så tyndt et lag som muligt. Lad det køle helt og hak det fint eller groft alt efter smag.
Smelt chokolade og sæt den til side. Bland kondenseret mælk, kakao og den smeltede chokolade. I en anden skål piskes fløden til blødt skum. Vend forsigtigt chokoladeblandingen i skummet. Fold de hakkede valnødder og browniestykkerne i. Fordel i en form og frys mindst 6 timer, gerne natten over. Tag isen ud en halv time for den skal nydes. Mmmm…