( 15 barer )
Cashewnøddefyld
100 g cashewnødder
2 tsk. ahornsirup
50 g mandelmel
1 nip salt
Dadelkaramel
150 g friske, bløde dadler, udstenede
1 nip salt
Endvidere
75 g ristede, saltede peanuts
150 g mørk chokolade
Som regel har jeg en rimelig god stopklods, når det gælder søde sager, for ét stykke kage (okay, måske to) er alt, der skal til for at tilfredsstille min søde tand. Det er dog ikke helt tilfældet, når det gælder mine hjemmelavede snickers, for nøj, de er gode – så gode, at jeg skal gøre mig umage for ikke at spise dem i ét væk. Heldigvis er mine snickersbarer langt sundere end den almindelige variant, da de er lavet med svampet cashewnøddefyld, dadelkaramel, peanuts og en god, mørk chokolade. Jeg vil dog stadig anbefale dig at lave dem, når du har andre at dele dem med, hvis din snickers-stopklods er ligeså ikke-eksisterende som min.
Sådan gør du:
Udblød cashewnødderne i en skål koldt vand i 6-12 timer. Du kan også hælde kogende vand over dem og lade nødderne stå i 2 timer. Hæld vandet fra cashewnødderne, skyl dem, og kom dem i en foodprocessor sammen med ahornsiruppen. Kør maskinen, indtil du har en helt glat creme. Tilsæt mandelmel og salt, og kør igen, indtil du opnår en marcipanlignende konsistens. Hvis det er for klistret, kan du tilsætte en smule mere mandelmel.
Beklæd en lille form eller madkasse på 15 x 20 cm med husholdningsfilm.
Pres cashewnøddecremen ned i formen, og udglat overfladen med en spatel. Stil formen i fryseren, imens du tilbereder dadelkaramellen.
Kom dadler og salt i foodprocessoren, og kør, indtil du har en glat, tyk karamel. Tag formen op af fryseren, og fordel dadelkaramellen over cashewnøddefyldet. Drys peanuts over, og pres dem ned i karamellaget. Stil nu formen i fryseren minimum 1 time, så lagene kan sætte sig. Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad.
LÆS OGSÅ: Kokosbarer med Matcha-te
Tag formen op af fryseren, og flyt snickersmassen over på et skærebræt. Skær den ud i barer i den størrelse, du ønsker. Beklæd en tallerken eller et lille skærebræt med husholdningsfilm, og placér snickersbarerne oven på med rigeligt mellemrum. Hæld forsigtigt smeltet chokolade over og ned ad siderne på barerne. Sæt tallerkenen i køleskabet i 10 minutter, og lad chokoladen stivne, inden du vender dem om og også beklæder bunden med chokolade. Lad igen chokoladen stivne, og opbevar dine færdige snickersbarer i køleskabet.