Yoghurt-skum med bagte vanilje-rababer

Ingredienser

Pocherede rabarber

300-400 g spæde rabarber, gerne vinterrabarber

1 dl vand

150 g sukker

1 vaniljestang

 

Yoghurtmousse

2 dl piskefløde

2 1/2 dl græsk yoghurt, her kan både anvendes 10 %, 2% eller skyr, jeg brugte 10 %

2 spsk flormelis

1 knivspids ren vanilje

 

Topping

Hakkede pistacienødder

Det er rabarbersæson, og det skal selvfølgelig udnyttes. Pocheret med sukker og en smule vanilje, bliver rababerstykkerne til enkel perfektion, som passer så utrolig fint sammen med diverse mælkeprodukter. Jeg synes særligt at yoghurtens cremede syre, får det fineste modspil af rabarberne. Jeg vender yoghurten med pisket flødeskum, flormelis og lidt ren vanilje, så får man den lækreste cremede, fede men stadig friske mousse, som smager simpelthen så dejligt sammen med de smukke lyserøde stængler. Et drys hakkede pistacienødder bringer tankerne hen på tusind og een nat, og vil man gå hele vejen, kan man garnere med et par friske rosenblade, vær blot sikker på at de ikke er sprøjtet.

Til 4 personer

Sådan gør du

Pisk fløden til skum og vend den i yoghurten sammen med flormelis og vaniljepulver. Fordel moussen i glas, og sæt dem på køl. De må gerne stå en times tid. Imens laves de pocherede rabarber således. Bring vand, sukker og den flækkede vaniljestang til at simre i en stor pande. Skær top og bund af rabarberne og skær de i stykker på ca 5 cm. Læg rabarberne ned i sukkerlagen af et par omgange, der må kun ligge et lag rabarber af gangen, og skru helt ned til de blot simrer ganske lidt. Lad dem simre i 1-2 minutter, hvorefter de forsigtigt tages op. De skal være møre, men ikke smattede(men blir de det, går det nok også) Når alle rabarberne er færdige, koges saften ind til den er som sirup. Lad den køle helt af. Top yoghurtmoussen med de pocherede rabarber, og tilføj en skefuld af siruppen. Drys med hakkede pistacienødder.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive