Den søde tand

ChriChriTV: Banankage upside down

ChriChriTV: Banankage upside down
(Artiklen indeholder reklamelinks)
Ingredienser

Karamel

80 g smør

150 g brun farin

1 tsk vaniljepulver

4 store bananer

Dej

300 g rørsukker

120 g stuetempereret smør

3 æg

240 g hvedemel

2,5 tsk bagepulver

150 g cremefraiche 18%

Denne lækre banankage er det , man kalder for en ”upside-down”-kage, hvilket betyder, at bunden af kagen er det, som kommer til at fremstå som toppen af kagen, når den serveres. Den mørke karamel sammen med bananerne smager vidunderligt efter vores mening!

LÆS OGSÅ: Sunde bananpandekager med vaniljeskum

Antal: 12-14 stk.

 

Sådan gør du

Karamel

Smelt smør, brun farin og vaniljepulver sammen i en lille, tykbundet gryde ved middel varme, indtil den brune farin er opløst, og massen er blevet til en tyk karamel

Rør konstant, så det ikke brænder på

Skær bananerne på langs i tynde skiver

Kom bagepapir i bunden af en springform der måler ca. 24 cm i diameter, og hæld den varme karamel i, så den dækker bunden

Placer dine bananer ved siden af hinanden, og giv dem et let tryk ned i karamellen

LÆS OGSÅ: Marmor banankage

Dej

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn

Pisk rørsukker og smør sammen med en elpisker, og tilsæt ét æg ad gangen (husk at piske mellem hvert æg)

Rør hvedemel og bagepulver sammen, og sigt det

Tilsæt cremefraiche, og rør massen sammen

Hæld dejen i formen oven på karamellen og bananerne

Bag kagen i 30-40 minutter

Du kan tjekke om kagen er færdig, ved at stikke en tynd kniv ned midt i kagen

Hvis der ikke hænger dej ved, er den færdig

Lad kagen køle let, og tag den herefter ud af springformen ved at skære langs kanten med en tynd kniv

Vend den på hovedet på et serveringsfad, og kagen er klar til at blive spist!

LÆS OGSÅ: Bananlagkage med chokoladekaramel 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *