Karamel
80 g smør
150 g brun farin
1 tsk vaniljepulver
4 store bananer
Dej
300 g rørsukker
120 g stuetempereret smør
3 æg
240 g hvedemel
2,5 tsk bagepulver
150 g cremefraiche 18%
Denne lækre banankage er det , man kalder for en ”upside-down”-kage, hvilket betyder, at bunden af kagen er det, som kommer til at fremstå som toppen af kagen, når den serveres. Den mørke karamel sammen med bananerne smager vidunderligt efter vores mening!
LÆS OGSÅ: Sunde bananpandekager med vaniljeskum
Antal: 12-14 stk.
Sådan gør du
Karamel
Smelt smør, brun farin og vaniljepulver sammen i en lille, tykbundet gryde ved middel varme, indtil den brune farin er opløst, og massen er blevet til en tyk karamel
Rør konstant, så det ikke brænder på
Skær bananerne på langs i tynde skiver
Kom bagepapir i bunden af en springform der måler ca. 24 cm i diameter, og hæld den varme karamel i, så den dækker bunden
Placer dine bananer ved siden af hinanden, og giv dem et let tryk ned i karamellen
LÆS OGSÅ: Marmor banankage
Dej
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn
Pisk rørsukker og smør sammen med en elpisker, og tilsæt ét æg ad gangen (husk at piske mellem hvert æg)
Rør hvedemel og bagepulver sammen, og sigt det
Tilsæt cremefraiche, og rør massen sammen
Hæld dejen i formen oven på karamellen og bananerne
Bag kagen i 30-40 minutter
Du kan tjekke om kagen er færdig, ved at stikke en tynd kniv ned midt i kagen
Hvis der ikke hænger dej ved, er den færdig
Lad kagen køle let, og tag den herefter ud af springformen ved at skære langs kanten med en tynd kniv
Vend den på hovedet på et serveringsfad, og kagen er klar til at blive spist!
LÆS OGSÅ: Bananlagkage med chokoladekaramel