Kager, som er helt svampede, er de bedste kager. De her muffins har den perfekte konsistens, og man kan nærmest ikke stoppe, når man går i gang. Friske blåbær, sød vanilje og citronskal, som lige giver et friskt twist. Brug gerne vilde blåbær, som smager nærmest parfumeret godt.

12 muffins

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 180 grader, og beklæd en muffinform til 12 stk. med papirforme eller med bagepapir. 

Pisk smør og sukker i en stor skål, til det er lyst og luftigt. Tilsæt æg, og pisk til det er jævnt. Tilsæt nu vaniljeekstrakt, yoghurt og revet citronskal, og sæt til side. 

Sigt hvedemel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål. Vend nu halvdelen af de tørre ingredienser i de våde, og bland, til der ikke er flere tørre lommer. Vend nu resten af de tørre ingredienser i med en spatel, til dejen er akkurat mikset. Konsistensen vil være fast og klæg. 

Vend nu forsigtigt blåbærrene i dejen. Vær forsigtig, så du ikke knuser dem. 

Fyld nu muffinformene tre fjerdedele op med dej. De hæver og må derfor ikke fyldes op til kanten.

Bag dem i ovnen 15-20 minutter. Stik en tandstik i en af dine muffins efter 12 minutter. Kommer den ud uden dej på, er de færdige. Hvis ikke, så giv dem 2 minutter mere, og gentag.

Vip de færdige muffins ud på en bagerist, og lad dem køle af inden servering.

TIP: Du kan sagtens skifte blåbær ud med ribs, hindbær og/eller chokolade. Vær varsom med bær, som er for våde.

Opskriften er fra Christels nye bog ‘Pixi bager grønne kager’ og kan købes lige her!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide