Lune & lækre efterårsgifler 

Ingredienser

Dejen

1 dl. mælk

25 g. gær

50 g. blødt smør

1 æg

30 g. sukker

1 tsk. kanel

1 tsk. kardemomme

1 knivspids salt

280 g. kage hvedemel fra finax

 

Remonce

100 g. blødt smør

50 g. sukker

2 tsk. brun farin

2 tsk. vaniljesukker

Et par dråber romessens

1 håndfuld rosiner

 

Topping

1 æg til pensling

Rørsukker

Hakkede hasselnødder

Hvornår er gifler ikke en god ide? For mig er de altid en god ide! Og disse lækre efterårsgifler er ingen undtagelse. Med inspiration fra kringlens smage har jeg lavet denne opskrift – kanel, kardemomme, rosiner og en lille snert af rom – rigtig smag af efterår!

Sådan gør du

Lun mælken og opløs nu gæren heri. Tilføj 150 g. af melet og rør godt til med en håndmixer eller røremaskine, til dejen er jævn. Tilsæt nu smør, æg, sukker, kanel, kardemomme, salt og det resterende mel. Rør til dejen er jævn. Ælt dejen godt sammen og til den herefter til hævning et lunt sted i 30 min. Imens du venter, kan du lave remoncen til dine gifler.

Bland smør, sukker, brun farin, vaniljesukker og rosiner sammen. Remoncen må ikke blive for blød, så stil den på køl til den skal smøres ud på dejen.

Når dejen er hævet færdig og remoncen er lavet, rulles dejen ud på et bord der er drysset med mel. Rul dejen ud så den bliver oval. Tilføj herefter remoncen. Rul nu dejen sammen (som en roulade). Skær giflerne i ca. 10 cm længde (eller den størrelse du ønsker), og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad Giflerne efterhæve i ca. 20 min. Tænd ovnen på 200 grader. Når giflerne er efterhævet, pensles de med æg, og drysses med rørsukker og hakkede hasselnødder. Giflerne bages nu i ovnen i 15 min. Lad giflerne køle lidt af, og spis dem gerne lune.

Velbekomme!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og