Dejen
1 dl. mælk
25 g. gær
50 g. blødt smør
1 æg
30 g. sukker
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 knivspids salt
280 g. kage hvedemel fra finax
Remonce
100 g. blødt smør
50 g. sukker
2 tsk. brun farin
2 tsk. vaniljesukker
Et par dråber romessens
1 håndfuld rosiner
Topping
1 æg til pensling
Rørsukker
Hakkede hasselnødder
Hvornår er gifler ikke en god ide? For mig er de altid en god ide! Og disse lækre efterårsgifler er ingen undtagelse. Med inspiration fra kringlens smage har jeg lavet denne opskrift – kanel, kardemomme, rosiner og en lille snert af rom – rigtig smag af efterår!
Sådan gør du
Lun mælken og opløs nu gæren heri. Tilføj 150 g. af melet og rør godt til med en håndmixer eller røremaskine, til dejen er jævn. Tilsæt nu smør, æg, sukker, kanel, kardemomme, salt og det resterende mel. Rør til dejen er jævn. Ælt dejen godt sammen og til den herefter til hævning et lunt sted i 30 min. Imens du venter, kan du lave remoncen til dine gifler.
Bland smør, sukker, brun farin, vaniljesukker og rosiner sammen. Remoncen må ikke blive for blød, så stil den på køl til den skal smøres ud på dejen.
Når dejen er hævet færdig og remoncen er lavet, rulles dejen ud på et bord der er drysset med mel. Rul dejen ud så den bliver oval. Tilføj herefter remoncen. Rul nu dejen sammen (som en roulade). Skær giflerne i ca. 10 cm længde (eller den størrelse du ønsker), og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad Giflerne efterhæve i ca. 20 min. Tænd ovnen på 200 grader. Når giflerne er efterhævet, pensles de med æg, og drysses med rørsukker og hakkede hasselnødder. Giflerne bages nu i ovnen i 15 min. Lad giflerne køle lidt af, og spis dem gerne lune.
Velbekomme!