ChriChriTV: Donuts

Ingredienser

DONUTS

2,5 dl fløde

50 g gær

160 g sukker

130 g smør

Saft og revet skal af 4 usprøjtede lime

Saft af 2 usprøjtede citroner

800 g hvedemel

2 tsk vaniljesukker

5 æggeblommer

1 liter smagsneutral olie til stegning

 

LIMEGLASUR

2 pasteuriserede æggehvider

300 g flormelis

1 spsk limesaft

1 knivspids lyserød pastafarve

1 knivspids grøn pastafarve

1 knivspids gul pastafarve

 

PYNT

Hjemmelavet krymmel

Disse donuts er med deres friske syrlighed lige til at spise. Kombinationen af den sprøde dej og det syrlige indre er simpelthen ikke til at stå for, og du kan give dem et personligt udtryk med det hjemmelavede chokoladekrymmel. Psst! Simone og jeg advarer lige på forhånd: Det er altså ikke nok med en!

Antal: 20-22 stk.

Sådan gør du

Donuts

 1. Varm fløden op i en gryde, til den får lillefingertemperatur (35-37 grader). Kom halvdelen af fløden i en skål, smuldr gæret i, og lad det står.
 2. Den anden halvdel af fløden sætter du tilbage på blusset, og heri tilsætter du sukker og smør. Når det er opløst, tager du det af varmen.
 3. Riv limeskallerne på et rivejern. Pres saften ud af lime og citronerne, og kom den ned i en skål sammen med limeskallerne.
 4. Kom hvedemel op i en stor skål, og tilsæt limeskal, limesaft, citronsaft, vaniljesukker og æggeblommer. Rør det sammen.
 5. Tilsæt herefter de to flødeblandinger, og ælt dejen sammen på køkkenbordet, indtil den er ensartet. Kom dejen tilbage i skålen. Kom et viskestykke over, stil den et lunt sted, og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 30 minuter.
 6. Rul derefter dejen forsigtigt ud til en tykkelse på cirka 1-1,5 cm, og udstik dine donuts med udstikkere, et glas, eller hvad du ellers lige har id dit køkken. Brug en lille udstikker eller en kniv til at lave et hul i midten. Læg dem på et stykke bagepapir med et viskestykke over, og lad dem hæve i yderligere30 minutter.
 7. Varm olien  op i en stor gryde til 180 grader. Det er vigtigt, at den hverken er varmere eller koldere, for hvisden er for varm, vil dine donuts brænde på, og hvis den er for kold, vil de suge for meget olie.
 8. Kom dine donutsned i olien, 4 ad gangen, og lad em ligge dér i cirka 3 minutter, hvorefter du vender dem og giver dem 3 minutter mere på den anden side.
 9. Lad dem køle af på en rist eller et stykke køkkenrulle.

 

Limeglasur

 1. Rør æggehvider og flormelis sammen i en skål, pres limesaften derned, og rør igen, til du har en fin og hverken for flydende eller tyk glasur.
 2. Kom glasuren i tre separate skåle, tilsæt de tre pastafarver, og så er din limeglasur klar til brug

 

Samling af kagerne

 1. Dyb de afkølede donuts i glasuren, drys krymmel på, og så er de klar til servering!

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og