Juleboller med kanelsukker & hakkede hasselnødder

Ingredienser

50 g. gær

2.5 dl. lunken vand

2 æg

2 spsk. Sukker

1 spsk. Vaniljesukker

1 tsk. Salt

1 tsk. stødt kardemomme

Smeltet smør

Ca. 550 g. hvedemel fra finax

 

Derudover

1 æg til pensling

Kanelsukker

Hakkede hasselnødder 

Så ramte vi 1. december – the most wonderful time of the year – endelig jul! Kolde røde kinder, uldne sokker, levede lys, julepynt og julesange. Og ingen jul uden julegodter, og disse juleboller kan varmt anbefales!

Antal: ca. 15 stk.

Sådan gør du

Rør gær og det lunkne vand sammen. Tilsæt herefter æg, sukker, vaniljesukker, salt, kardemomme, og det smeltede smør, og rør ingredienserne sammen. Tilsæt nu mel lidt af gangen (Dejen skal være smidig, så hellere være lidt forsigtig med melet, så bollerne ikke bliver tørre). Ælt gerne dejen i maskine, og ellers med hænderne til dejen er glat og fortsat smidig. Kom dejen i en skål, og stil den til hævning et lunt sted med et viskestykke over, i ca. 40 min. 

Når dejen er hævet færdig formes 15 boller. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve under viskestykke i ca. 30 min. Når bollerne er efterhævet pensles de med et sammenpisket æg. Drys herefter med kanelsukker og hakkede hasselnødder.

Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i 10-15 min. Nyd gerne julebollerne lune og godt med smør til 🙂 

Velbekomme!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

3 tips til sexlivet

Facts Amanda Lagoni er uddannet rytmisk sanger, og uddannet parterapeut og sexolog, samt udvikler af konceptet Vokalterapi. Amanda driver egen klinik i Stefansgade, Kbh N,

Sommerlige solbærsnitter

IngredienserAntal: 10 store solbærsnitter Sværhedsgrad: Let Mørdej 100 g sukker 200 g hvedemel 100 g durumel 1 tsk vaniljesukker 200 g smør 2 æggeblommer Andet