50 g. gær
2.5 dl. lunken vand
2 æg
2 spsk. Sukker
1 spsk. Vaniljesukker
1 tsk. Salt
1 tsk. stødt kardemomme
Smeltet smør
Ca. 550 g. hvedemel fra finax
Derudover
1 æg til pensling
Kanelsukker
Hakkede hasselnødder
Så ramte vi 1. december – the most wonderful time of the year – endelig jul! Kolde røde kinder, uldne sokker, levede lys, julepynt og julesange. Og ingen jul uden julegodter, og disse juleboller kan varmt anbefales!
Antal: ca. 15 stk.
Sådan gør du
Rør gær og det lunkne vand sammen. Tilsæt herefter æg, sukker, vaniljesukker, salt, kardemomme, og det smeltede smør, og rør ingredienserne sammen. Tilsæt nu mel lidt af gangen (Dejen skal være smidig, så hellere være lidt forsigtig med melet, så bollerne ikke bliver tørre). Ælt gerne dejen i maskine, og ellers med hænderne til dejen er glat og fortsat smidig. Kom dejen i en skål, og stil den til hævning et lunt sted med et viskestykke over, i ca. 40 min.
Når dejen er hævet færdig formes 15 boller. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve under viskestykke i ca. 30 min. Når bollerne er efterhævet pensles de med et sammenpisket æg. Drys herefter med kanelsukker og hakkede hasselnødder.
Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i 10-15 min. Nyd gerne julebollerne lune og godt med smør til 🙂
Velbekomme!